Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht hoger

Damrak opent licht hoger
20 jan 2012 om 08:42

Een vlakke ontwikkeling donderdag op Wall Street na het sluiten van de Europese beurzen en verdeelde cijfers van Amerikaanse tech-ondernemingen geven weinig richting voor de opening van de AEX. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer is positief over de cijfers van Intel en IBM. Die leggen volgens de vermogensbeheerder meer gewicht in de schaal dan de cijfers van advertentieverkoper Google. "In combinatie met de meevallende cijfers van de Amerikaanse steunaanvragen van donderdag krijgen wij een bevestiging van het aantrekken van de Amerikaanse economie." In dit licht kijkt Bender dan ook vooral uit naar de cijfers van het Amerikaanse conglomeraat General Electric.

Beter Bed sluit 2011 goed af

Beter Bed blijft in Duitsland goed presteren waar de Nederlandse thuismarkt flink hapert. Voor heel 2011 kwam de omzet uit op 397,0 miljoen euro, een stijging van 6,0 procent. Met een nettowinst van 28,0 miljoen euro ligt de winst nipt hoger dan in het recordjaar 2010 toen dit 27,9 miljoen euro was. De ontwikkeling is in lijn met de verwachtingen van Tom Muller van Theodoor Gilissen die rekende op een omzetgroei van 5,1 procent en een vlakke winst. In 2011 groeide het winkelaanbod van Beter Bed met 70 stuks naar 1.187 winkels.

In het vierde kwartaal boekte Beter Bed een omzet van 108,0 miljoen euro tegen 102,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is een toename van 5,2 procent en beduidend meer dan de 103,8 miljoen euro waarop analisten geraadpleegd door ABM Financial News rekenden. De winst komt naar verwachting uit op 10,2 miljoen euro, tegen 11,9 miljoen euro een jaar eerder.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is donderdag voor de derde dag op rij hoger gesloten nadat bedrijf- en macrocijfers goed werden ontvangen door beleggers. Financials behoorden tot de sterkste stijgers binnen de Dow. De S&P 500 steeg 0,5 procent naar 1.314,51 punten. De Dow Jones eindigde 0,4 procent in de plus op 12.625,34 punten en de Nasdaq koerste 0,7 procent hoger naar 2.788,33 punten.

Bank of America (+2,2%) boog het afgelopen kwartaal een verlies om tot een nettowinst gedreven door een eenmalige posten en lagere kosten voor slechte leningen. De resultaten verbeterden nadat de Amerikaanse bank agressieve stappen ondernam om zowel de balans als de positie van Bank of America op langere termijn te versterken. Morgan Stanley  leed in het vierde kwartaal een kleiner verlies dan verwacht. Goldman Sachs maakte woensdag al sterk meevallende winstcijfers vanwege kostenbesparingen.

Nabeurs gaven techbedrijven Intel, Google en Microsoft inzicht in de boeken. Deze cijfers waren verdeeld. Intel deed goede zaken, Google boekte ook vooruitgang maar bleef achter op de verwachtingen en Microsoft was vrijwel in lijn.

Wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS namen fors sterker af dan verwacht. Verder bleek dat afgelopen maand de consumentenprijzen ongewijzigd bleven op maandbasis, tegen een inflatiecijfer van eveneens 0 procent in de voorgaande maand. Economen voorzagen voor december een inflatie van 0,1 procent. De Philadelphia Fed index steeg in januari. Echter werd het indexcijfer van december sterk neerwaarts bijgesteld, anders zou er sprake zijn geweest van een daling in januari.

Azie ook hoger

De beurs in Hong Kong handelt 0,4 procent hoger terwijl de Shanghai Compositie circa 1 procent hoger noteert. De Nikkei in Japan noteert woensdag 1,5 procent hoger op 8.766,36 punten.

 
De Chinese industrie heeft ook in januari krimp laten zien. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de inkoopmanagersindex die zakenbank HSBC uitgeeft. De index steeg op maandbasis van 48,7 naar 48,8. Dit is de hoogste stand in drie maanden, maar een indexstand onder de 50 wijst evenwel op krimp.


Beursagenda

De belangrijkste agendapunten zijn GE’s kwartaalcijfers en een ontmoeting tussen Merkel, Sarkozy en Monti.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.