Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA: KPN geen vluchthaven meer

TA: KPN geen vluchthaven meer
20 jan 2012 om 12:09

Het zeer winstgevende KPN blijft steeds verder achter bij de AEX. Het Telecom bedrijf maakt dinsdag zijn jaarcijfers bekend en is nog steeds een cashcow met een verwachte omzet over 2011 van ruim 13 miljard euro. KPN keert over 2011 een dividend uit van 0,85 euro per aandeel. Dit impliceert een dividendrendement van maar liefst 10 procent waarbij SNS Securities voor 2012 zelfs een stijging van het uit te keren dividend naar 0,90 euro verwacht. Voor 2011 heeft KPN een eigen vermogen per aandeel van 2,21 euro.

Ondanks het hoge dividendrendement en het eigen vermogen van KPN blijft de aandelenkoers achter. Beleggers zien op termijn het businessmodel van KPN onder druk staan. Zeker is dat vaste telefonie terrein blijft verliezen ten opzichte van mobiele telefonie.

Op 21 april 2011 kwam KPN met een winstwaarschuwing en de mededeling dat afscheid werd genomen van een kwart van het personeelsbestand. De koers zakte van 11,50 euro naar een trading range tussen 9 euro en 10,20 euro.

Vanaf augustus 2011 raakte de AEX index in een vrije val. Opvallend is dat KPN nu als een vluchthaven wordt gezien. Ondanks de koersval van de AEX van 25 procent blijft KPN in haar trading range handelen en de RSI krult positief. Sinds december is de index aan een fors herstel bezig en nemen beleggers juist weer afscheid van KPN. KPN is neerwaarts uit de trading range gebroken en handelt onder zijn 50 daags voortschrijdend gemiddelde. De RSI is negatief geworden. Zolang KPN de dalende weerstandslijn, die de toppen van oktober, november en december verbindt, niet doorbreekt dan is voorzichtigheid geboden.

 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.