Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent licht lager na winstreeks, focus op kwartaalcijfers

Wall Street opent licht lager na winstreeks, focus op kwartaalcijfers
20 jan 2012 om 14:44

Futures voor Wall Street wijzen vanmiddag op een overwegend licht lagere opening op een handelsdag die in het teken staat van het verteren van de kwartaalcijfers door beleggers. General Electric maakte vanmiddag tegenvallende resultaten bekend en donderdagavond nabeurs openden Intel, IBM, Microsoft en Google de boeken.

 

Rond de klok van kwart voor drie wijzen futures voor de S&P 500 op een openingsverlies van 0,3 procent. Dow Jones futures dalen 0,1 procent, terwijl Nasdaq futures juist 0,1 procent stijgen.. De S&P 500 sloot donderdagavond een half procent hoger op 1.314,50 punten, het hoogste slot sinds 26 juli 2011. In de rally van de afgelopen drie dagen pakte de S&P 500 een winst van meer dan 25 punten.

 

Beleggers reageren teleurgesteld op de verdeelde kwartaalcijfers van General Electric, dat 2,1 procent verliest in de handel voorbeurs. Het Amerikaanse conglomeraat en indicator voor de bredere economie zag de omzet sterker dan verwacht dalen van 41,2 naar 37,9 miljard dollar doordat mediabedrijf NBC Universal (NBCU) niet langer bij de operationele cijfers wordt meegenomen. De winst per aandeel steeg van 35 naar 39 dollarcent, 1 dollarcent boven de verwachting.

 

In de handel voorbeurs stijgen IBM, Intel en Microsoft met respectievelijk 2,7; 0,9 en 2,5 procent. Google zakt juist 7,8 procent.

 

Google zag in het vierde kwartaal de winst per aandeel stijgen naar 9,50 dollar, wat wel bijna een dollar minder was dan verwacht. Dat was deels te wijten aan kosten, die met 30 procent stegen op jaarbasis. De omzet van het internetbedrijf steeg met een kwart naar 10,58 miljard dollar, wat eveneens lager dan verwacht was.

 

IBM klopte met een winst per aandeel over het vierde kwartaal van 4,71 dollar ruimschoots de Reuters consensusverwachting van 4,62 dollar. De omzet van 29,5 miljard dollar was nipt onder de analistentaxaties. Voor het boekjaar 2012 is het techbedrijf optimistisch gestemd met een winstgroei van tenminste 10 procent, wat boven de verwachtingen in de markt lag.

 

Microsoft zag in het fiscale tweede kwartaal de winst per aandeel stijgen van 77 naar 78 dollarcent, wat een haar boven de analistenverwachting lag. De omzet steeg van 19,95 naar 20,89 miljard dollar, met name dankzij groei bij de entertainment activiteiten, verantwoordelijk voor de Xbox.

 

Chipreus Intel boekte in het vierde kwartaal hoger dan verwachte omzet- en winstcijfers. Daarbij kwam de winst per aandeel uit op 68 dollarcent, 7 dollarcent meer dan verwacht.

 

De beursagenda is aan de lichte kant met alleen nog de bestaande huizenverkopen, die naar verwachting in december zijn gestegen. Ook is er nog n een topontmoeting tussen bondskanselier Angela Merkel, president Nicolas Sarkzoy en premier Mario Monti in Rome. Beleggers volgen ook het overleg over de herstructurering van Griekse schulden.

 

Verwachtingen

– Bestaande huizenverkopen VS december 4,65 mln (Bloomberg) vorig 4,42 mln
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.