Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak bouwt lichte winst op

Beursupdate: Damrak bouwt lichte winst op
23 jan 2012 om 10:50

Het Damrak heeft in de loop van de ochtend in nieuwsarme handel een lichte winst opgebouwd. Met een dunne beursagenda zijn beleggers in afwachting van overleg tussen Europese ministers van Financiën later vandaag in Brussel. De markt lijkt het uitblijven van een akkoord tussen Griekenland en de schuldeisers goed op te vangen.

 

“De markt heeft er toch wel vertrouwen in dat het goed afloopt. Het wordt als een hobbel gezien,” zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer over het overleg tussen Griekenland en de schuldeisers.

 

Naar verluidt is het overleg vastgelopen op de rente die Griekenland op de geherstructureerde schuld zou moeten gaan betalen. Het is onduidelijk wanneer de partijen de onderhandelingen hervatten.

 
Griekenland moet een akkoord met de schuldeisers zien te sluiten om in aanmerking te komen voor een bailout van 130 miljard euro. Griekenland heeft dat geld nodig om in maart een obligatieaflossing van 14,5 miljard euro te doen in maart en een wanordelijk default te voorkomen.

 

De AEX stijgt 0,2 procent naar 321,02 punten, waarbij Aperam, producent van roestvast staal, uitblinkt met een winst van 7,7 procent op consolidatienieuws in de sector. Reuters meldde dat ThyssenKrupp dichtbij een akkoord is over de verkoop van de roestvast staal divisie. Het persbureau quote daarbij analisten die menen dat Aperam of het Finse Outukumpu delen van de divisie van ThsyssenKrupp kunnen overnemen.

 

De andere Europese beurzen zijn verdeeld, met een winst van 0,3 procent voor Londen en een verlies van 0,6 procent voor Frankfurt. De euro/dollar stijgt van 1,287 naar 1,293. Op de obligatiemarkt daalt het rendement op Italiaanse 10-jaars staatsobligaties van 6,28 naar 6,17 procent, het laagste niveau sinds begin december 2011.

 

Europese ministers van Financiën zullen naar verwachting een standpunt innemen over de herstructurering van Griekse schulden. De ministers zullen ook overleggen over het nieuwe fiscale pact. Halliburton, dienstverlener voor de oliesector, en techbedrijf Texas Instruments komen nog met de kwartaalcijfers.

Stijgers en dalers

14 van de 25 hoofdfondsen noteren hoger, waarbij naast Aperam vooral TNT Expres (+2,7%)en Air France-KLM (+1,6%) goed in de markt liggen. Analisten van UBS verhoogden hun koersdoel voor TNT Express. Shell stijgt 0,8 procent nadat analisten van ING het aandeel weer zijn gaan volgen met een initieel Buy advies. Hekkensluiters zijn KPN (-1,3%) en AkzoNobel (-1,0%).

 

Op de AMX gaat Mediq (+3,2%) aan kop. EuroCommercial Properties stijgt 2,2 procent na een adviesverhoging naar Outperform van Underperform door Credit Suisse.

 

Verwachtingen

– Halliburton WPA Q4 0,99 dollar (Reuters) vorig 0,68 dollar
– Texas Instruments WPA Q4 0,39 dollar (Reuters) vorig 0,78 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.