Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent handelsweek vlak

Damrak opent handelsweek vlak
23 jan 2012 om 08:26

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting vlak, waarbij beleggers in afwachting zijn van de ontwikkeling rond het overleg tussen Griekenland en haar schuldeisers, die dit weekend wederom vastliepen.

 

Charles Dallara, voorzitter van bankenlobby IIF en vertegenwoordiger van de schuldeisers, verliet dit weekend samen met een adviseur Athene zonder een akkoord te sluiten met de Grieken. Volgens nieuwsmedia is het overleg vastgelopen op de rente die Griekenland op de geherstructureerde schuld zou moeten gaan betalen. Het is onduidelijk wanneer de partijen de onderhandelingen hervatten.

 

Griekenland moet een akkoord met de schuldeisers zien te sluiten om in aanmerking te komen voor een bailout van 130 miljard euro. Griekenland heeft dat geld nodig om in maart een obligatieaflossing van 14,5 miljard euro te doen in maart en een wanordelijk default te voorkomen.

 

AEX futures noteren rond het slot van vrijdag. De index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 320,31 punten. De euro/dollar schommelt tussen de 1,289 en 1,291.

 

De beursagenda is vandaag aan de lichte kant en bevat geen marktbewegende macrocijfers. Het belangrijkste agendapunt is overleg tussen de Europese ministers van Financiën in Brussel later vandaag, onder andere over het nieuwe fiscale pact en de voorwaarden voor de herstructurering van de Griekse staatsschuld.

 

Belangrijke agendapunten later deze week zijn veilingen van Spaanse en Italiaanse schulden, het rentebesluit van de Fed op woensdag en de cijfers over de Amerikaanse economische groei op vrijdag. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat de groei in het vierde kwartaal is aangetrokken naar 3 procent van 1,8 procent in het derde kwartaal.

 

Bedrijfsnieuws

Analisten van ING herstartten het volgen van Shell met een Buy advies en een koersdoel van 33 euro. De analisten verwachten dat Shell sterker zal groeien dan de andere grote oliemaatschappijen. Met een koers van 30 procent beneden de waarde gebaseerd op de discounted cashflow-methode en een dividendrendement van 4,7 procent is het aandeel koopwaardig, aldus de analisten.

 

Unilever heeft Barry Callebaut aangesteld voor de mondiale bevoorrading van 70 procent van het concerns behoefte naar cacao en chocolade. Hoeveel er met de samenwerking is gemoeid, is onbekend. Wel liet Barry Callebaut weten circa 18 miljoen euro te investeren in zijn fabrieken om te kunnen voldoen aan de vraag van Unilever.

 

Tokio vlak in dunne handel

Op de Aziatische beurzen eindigde de Nikkei na vier dagen van winsten nagenoeg onveranderd op 8.765,90 punten. Beleggers hielden de boot af omdat de beurzen van Hong Kong en Shanghai dicht bleven vanwege een feestdag.

 

Verwachtingen

– Halliburton WPA Q4 0,99 dollar (Reuters) vorig 0,68 dollar
– Texas Instruments WPA Q4 0,39 dollar (Reuters) vorig 0,78 dollar

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.