Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Griekenland publiceert lijst grootste belastingontduikers

Griekenland publiceert lijst grootste belastingontduikers
23 jan 2012 om 11:14

De krap bij kas zittende Griekse overheid heeft een lijst met de grootse belastingontduikers openbaargemaakt. De in totaal 4.152 personen zijn 14,877 miljard euro schuldig aan de Griekse belastingdienst, meldt de krant Kathimerini.

 

De grootste ontduiker is volgens de overheid 952 miljoen euro aan achterstallige belastingen schuldig. De lijst bevat geen personen die een akkoord met de fiscus hebben gesloten over achterstallige belastingen. In september 2011 meldde het Griekse ministerie van Financiën dat de totale achterstallige belastingen 42 miljard euro bedragen.

 

De openbaarmaking komt nadat de Griekse politie vorige week een 35-jarige vrouw arresteerden die er van verdacht wordt een belastingschuld van 48 miljoen euro te hebben. De vrouw baatte tussen 2006 en 2010 een kledingbedrijf uit.

 

De Griekse overheid is er ondanks bezuinigingen niet in geslaagd het enorme gat op de begroting te dichten. Dat komt niet alleen door belastingontduiking, maar ook door de slechte toestand van de economie.  Dit jaar zal de economie voor het vijfde jaar op rij krimpen.

 

Griekenland had vorige jaar een begrotingstekort van bijna 22 miljard euro. Als percentage van het BBP is dat bijna 10 procent, weinig veranderd ten opzichte van het begrotingstekort van 10,6 procent in 2010.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.