Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke opening Wall Street

Vlakke opening Wall Street
23 jan 2012 om 15:00

Wall Street opent de nieuwe handelsweek vlak. Dit blijkt uit het systeem van IG Markets die voor de Dow Jones Index op een openingsverlies van 3 punten rekent. Wederom zijn de ogen gericht op Europa waar de eurogroep maandag vergadert in Brussel. De ministers van Financiën van de eurolanden praten vanmiddag onder meer over de situatie in Griekenland en het EFSF.

Overleg tussen Griekenland en haar private schuldeisers liep afgelopen weekend nog vast, naar verluidt over de hoogte van de rente die Griekenland zou moeten betalen over de geherstructureerde schuld. Daarbij zei Charles Dallara, hoofd van de Institute of International Finance (IIF) en vertegenwoordiger van de schuldeisers, dat houders van Griekse staatsobligaties een bod hebben gedaan voor het “maximaal” tolereerbare verlies.

Nabeurs in Amerika nog vooral aandacht de cijfers van Texas Instruments. Analisten voorzien een flink winstdaling voor het bedrijf.

Recordresultaat voor Halliburton

Halliburton boekte in 2011 recordresultaten door betere prestaties in vrijwel alle activiteiten. In Noord-Amerika boekte Halliburton groei en werd de aanwezigheid in opkomende markten verder uitgebouwd. In combinatie met een goede margeontwikkeling volgens CEO Dave Lesar een goede uitgangspositie voor verdere groei. Het aandeel handelt maandag voorbeurs 2 procent lager.

Halliburton boekte in het vierde kwartaal een omzet van 7,1 miljard dollar. Een jaar eerder was dit nog slechts 5,2 miljard dollar. De nettowinst steeg in de afgelopen twaalf maanden van 607 naar 907 miljoen dollar. Na aftrek van bijzondere posten rest er 0,98 dollar per aandeel. Dit is beduidend meer dan de 0,68 dollar in dezelfde periode vorig jaar, maar nipt minder dan de 0,99 dollar waarop analisten geraadpleegd door Reuters rekenden.

Slotstanden

De Dow Jones sloot vrijdag op 12.720,48 punten. De breder samengestelde S&P eindigde op 1.315,38 punten en de Nasdaq tot slot vlagde af op 2.786,70 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.