Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street vlak na rally

Wall Street vlak na rally
23 jan 2012 om 22:07

Wall Street is vanavond vlak gesloten nadat de S&P 500 de afgelopen vijf weken in een rally meer dan 100 punten won. Met weinig marktbewegend nieuws, de meeste belangrijke agendapunten later deze week en het uitblijven in Europa van een akkoord tussen Griekenland en haar schuldeisers hielden beleggers de boot af.

 

De S&P 500 steeg 0,1 procent naar 1.315,99 punten. De Dow Jones en de Nasdaq verloren daarentegen beiden 0,1 procent op slotstanden van respectievelijk 12.708,82 punten en 2.784,17 punten.

 

De rally op Wall Street in de afgelopen weken werd gesteund door meevallend Amerikaans economisch nieuws, relatieve rust rond de eurozone crisis en meevallende kwartaalcijfers. Volgens gegevens van Thomson Reuters zijn tot nog toe 15 procent van de bedrijven op de S&P 500 met de kwartaalcijfers gekomen. Daarvan wist 59 procent de analistenverwachtingen voor de winst per aandeel te kloppen.

 

Belangrijke agendapunten later deze week zijn veilingen van Spaanse en Italiaanse schulden, het rentebesluit van de Fed op woensdag en de cijfers over de Amerikaanse economische groei op vrijdag. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat de groei in het vierde kwartaal is aangetrokken naar 3 procent van 1,8 procent in het derde kwartaal. Onder andere Apple, United Technologies en P&G komen deze week nog met de kwartaalcijfers.

 

Overleg Griekenland vastgelopen

Overleg tussen Griekenland en haar private schuldeisers liep afgelopen weekend vast, naar verluidt over de hoogte van de rente die Griekenland zou moeten betalen over de geherstructureerde schuld. Daarbij zei Charles Dallara, hoofd van de Institute of International Finance (IIF) en vertegenwoordiger van de schuldeisers, dat houders van Griekse staatsobligaties een bod hebben gedaan voor het “maximaal” tolereerbare verlies.

 

De herstructurering van de Griekse schulden in handen van private schuldeisers houdt een verlies van 50 procent op de nominale waarde van staatsobligaties in. Over de gehele looptijd zou dat een verlies betekenen van tussen de 65-70 procent. De ontmoeting vandaag en morgen tussen Europese ministers van Financiën in Brussel zal in het teken staan van de herstructurering van Griekenlands schuldenberg, groot meer dan 160 procent va het BBP.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.