Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent lager na uitblijven akkoord Griekenland

Damrak opent lager na uitblijven akkoord Griekenland
24 jan 2012 om 08:26

Het Damrak opent vanochtend naar verwachting lager nadat Europese ministers van Financiën gisteren een bod voor de herstructurering van de Griekse staatsschuld van de hand wezen. KPN staat op de voorgrond na het bekendmaken van een tegenvallende kwartaalrapportage.

 

AEX futures dalen 0,3 procent. De index steeg gisteren 0,9 procent naar 323,02 punten, het hoogste slot 1 augustus 2011. Spreadbetters wijzen op een openingsverlies van rond de 0,6 procent voor de CAC en DAX. De euro/dollar steeg van 1,298 naar 1,303, om vervolgens te dalen naar 1,301. Na een vlak slot op Wall Street sloot in Tokio vanochtend de Nikkei 0,2 procent hoger op 8.785,33 punten. Shanghai en Hong Kong bleven dicht vanwege een feestdag.

 

Europese ministers van Financiën wezen gisteren tijdens overleg in Brussel het aanbod van private schuldeisers voor de herstructurering van Griekse staatsschulden van de hand. De ministers wilden een lagere rente zien op de geherstructureerde Griekse schulden, melden nieuwsmedia. Ook vroegen de ministers de schuldeisers opnieuw te kijken naar de omvang van de verliezen op de Griekse staatsobligaties, die tijdens de EU-top in december 2011 waren vastgelegd op 50 procent.

 

Griekenland moet tot een akkoord zien te komen met haar private schuldeisers om in aanmerking te komen voor de laatste bailout van 130 miljard euro. Athene heeft dat geld nodig om een wanordelijk default in maart tijdens een obligatieaflossing te voorkomen.

 

Beleggers kijken vandaag uit naar de belangrijke inkoopmangersindexen uit de eurozone, die er waarschijnlijk op zullen wijzen dat de economie wat is aangetrokken in januari. Onder andere Johnson & Johnson en Apple komen met de kwartaalcijfers. Spanje veilt om 10:30 schatkistpapier.

 

Bedrijfsnieuws

KPN kwam vanochtend met een tegenvallende outlook voor 2012 en verdeelde kwartaalcijfers voor het vierde kwartaal van 2011. Vanwege investeringen, economische tegenwind en de moeilijke omstandigheden op de Nederlandse thuismarkt stelde KPN de 2012 EBITDA-raming neerwaarts bij naar 4,7-4,9 miljard euro, lager dan de 5,2 miljard euro waarop was gerekend. KPN was onzeker over het dividend voor 2013 en kondigde geen aandeleninkoopprogramma voor 2012 aan.

 

De problemen voor SBM Offshore ten aanzien van het Noorse Yme project duren voort. De relatie met de klant staat verder onder druk en een arbitrageprocedure is gestart. Vooralsnog geeft SBM geen inzicht in de kosten die het gevolg van de problemen zijn, maar duidelijk is dat deze een significante impact op de jaarcijfers hebben. CFO Mark Miles liet weten zich niet beschikbaar te stellen voor een herbenoeming.

 

Verwachtingen

– Inkoopmangersindex industrie eurozone januari 47,2 (Bloomberg) vorig 46,9
– Inkoopmangersindex diensten eurozone januari 49,0 (Bloomberg) vorig 48,8
– Inkoopmangersindex industrie Duitsland januari 49,0 (Bloomberg) vorig 48,4
– Inkoopmangersindex diensten Duitsland januari 52,5 (Bloomberg) vorig 52,4
– Johnson & Johnson Q4 WPA 1,1 dollar (Reuters) vorig 1,03 dollar
– Apple Q1 WPA 10,05 dollar (Reuters) vorig 6,43 dollar
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.