Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verizon op verlies door pensioenlasten

Verizon op verlies door pensioenlasten
24 jan 2012 om 14:14

Een hogere omzet heeft niet tot meer winst geleid bij Verizon. De telecommunicatiespecialist kwam als gevolg van zijn pensioenlasten in het vierde kwartaal zelfs op verlies uit. CEO Lowell McAdam is evenwel optimistisch gestemd en ziet 2012 met vertrouwen tegemoet. De omzetontwikkeling in het vierde kwartaal is volgens de topman erg sterk. Dit heeft op korte termijn gezorgd voor druk op de marges, maar op de lange termijn pakt de omzetgroei positief uit, benadrukt McAdams.

Verizon boekte in het vierde kwartaal en operationele omzet van 28,4 miljard dollar. Dit is bijna 8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzetstijging resulteerde evenwel niet in een winst. Verizon leed 212 miljoen dollar verlies, ofwel 0,71 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog een winst van 0,93 dollar. Het verlies is te wijten aan de pensioenlasten van de onderneming. Exclusief deze lasten boekte Verizon een winst van 0,52 dollar, hetgeen in lijn is met de verwachtingen van de markt.

Over heel 2011 kwam de omzet uit op 110.9 miljard dollar, een stijging van 4,0 procent op jaarbasis. Hier bedroeg de winst per aandeel 0,85 dollar, tegen 0,90 dollar. Aangepast kwam de winst per aandeel uit op 2,15 dollar.

Beleggers lijken teleurgesteld in de kwartaalrapportage van Verizon. Het aandeel handelt voorbeurs 2 procent lager.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.