Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street llicht lager op Griekenland, tegenvallende kwartaalcijfers

Wall Street llicht lager op Griekenland, tegenvallende kwartaalcijfers
24 jan 2012 om 22:07

Wall Street is vanavond overwegend licht lager gesloten waarbij de S&P 500 het eerste verlies leed na vijf sessies op rij hoger te zijn gesloten. Tegenvallende kwartaalcijfers van een aantal bluechips en het uitblijven van een akkoord over de herstructurering van de Griekse staatsschuld zorgden ervoor dat de risicobereidheid onder beleggers laag was.

 

De S&P 500 daalde 0,1 procent naar 1.314,60 punten. De Dow Jones sloot 0,3 procent lager op 12.675,44 punten, terwijl de Nasdaq juist voorafgaand aan de cijfers van zwaargewicht Apple 0,1 procent steeg naar 2.786,64 punten.

 

McDonalds, Travelers en Verizon wogen op de Dow Jones na het bekendmaken van tegenvallende kwartaalcijfers voorbeurs. Verzekeraar Travelers (-3,8%) en telecombedrijf Verizon (-0,6%) presteerden onder de winstverwachtingen van analisten, terwijl fastfoodketen McDonald (-2,2%) de consensusverwachting wist te overtreffen dankzij niet-operationele posten. Chemieconcern DuPont (+0,1%) wist na meevallende winstcijfers een bescheiden winst te pakken.

 

Nabeurs komen Apple en Yahoo nog met de cijfers, waarbij analisten gepolst door Reuters verwachten dat Apples winst per aandeel stijgt van 6,43 naar 10,05 dollar. Tot nog toe hebben ongeveer een vijfde van de S&P 500 bedrijven de cijfers gepresenteerd, waarbij meer dan de helft de analistenverwachtingen wisten te verslaan.

 

Geen akkoord met Griekse schuldeisers

In nieuws eerder op de dag uit Europa wezen eurozone ministers van Financiën een voorstel van de private schuldeisers voor de herstructurering van Griekse staatsobligaties van de hand, naar verluidt omdat de rente op de geherstructureerde schuld te hoog zou zijn. Zonder een akkoord met de private schuldeisers dreigt voor Griekenland, torsend onder een schuldenberg van meer dan 160 procent van het BBP, een wanordelijk default in maart bij een obligatieaflossing van 14,5 miljard euro.

 

 Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.