Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent hoger voorafgaand aan rentebesluit Fed

Damrak opent hoger voorafgaand aan rentebesluit Fed
25 jan 2012 om 08:27

Het Damrak opent vanochtend voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed hoger, voortbouwend op een hoger slot op de Aziatische beurzen. Sterke kwartaalcijfers van Apple ondersteunen het beleggersentiment.

 

AEX futures winnen een half procent nadat de index dinsdag 0,6 procent lager sloot op 320,97 punten. De euro/dollar noteert vlak rond 1,302. Op de Aziatische beurzen steeg de Nikkei 1,1 procent naar 8.883,69 punten, gesteund door een zwakkere yen.

 

De Fed zal naar verwachting om 18:15 het monetaire beleid ongemoeid laten en een onveranderde rentestand aankondigen. De belangrijkste wijziging vandaag is dat de Amerikaanse centrale bank van start gaat met een radicaal nieuwe communicatiestrategie, bedoeld om de verwachtingen van het publiek en de markt te verankeren. De Fed zal ramingen afgeven voor de ontwikkelingen van de korte rente in de komende jaren en tevens een schatting geven van de timing van de eerste renteverhoging, melden nieuwsmedia.

 

Naast de Fed kijken beleggers uit naar een serie Amerikaanse bedrijfscijfers, waaronder vliegtuigbouwer Boeing en United Technologies. In Europa vanochtend komt de Ifo index voor Duitsland, die er naar verwachting op wijst dat het ondernemersklimaat deze maand licht is verbeterd. Vandaag gaat ook het World Economic Forum in Davos van start.

 

Apple verplettert verwachtingen

Apple klopt dinsdagavond zoals gebruikelijk ruimschoots de verwachtingen van analisten dankzij ongekend hoge verkopen van iPhones en iPads voor en rond de feestdagen. Apple verkocht 37,04 miljoen iPhones en 15,43 miljoen iPads, een verdubbeling op jaarbasis. De omzet steeg daardoor met bijna driekwart naar 46,33 miljard dollar, ver boven de 38,9 miljard dollar waar analisten gepolst door Reuters op hadden gerekend. De winst per aandeel van 13,87 dollar lag ruimschoots boven de verwachting van 10,16 dollar.

 

Koersdoelverlaging KPN

Analisten van ING handhaafden hun Buy advies voor KPN, maar verlaagden wel het koersdoel van 11,75 naar 9 euro. Volgens de analisten is de sterke groei van Mobile International niet volledig ingeprijsd. KPN bevestigde het 2012 dividend van 90 eurocent en het dividendrendement van 11,4 procent is zeer aantrekkelijk, benadrukken de analisten.

 

Verwachtingen

– Ifo index Duitsland januari 107,6 (Bloomberg) vorig 107,2
– Boeing Q4 WPA 1,00 dollar (Reuters) vorig 1,56 dollar (voorbeurs)
– ConocoPhillips Q4 WPA 1,82 dollar (Reuters) vorig 1,32 dollar (voorbeurs)
– United Technologies Q4 WPA 1,46 dollar (Reuters) vorig 1,31 dollar (voorbeurs)
– Aanstaande huizenverkopen VS december -1,0 procent (Bloomberg) vorig 7,3 procent
– Fed rentebesluit 0-0,25 procent (Bloomberg) vorig 0-0,25 procent

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.