Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX reageert positief op Fed

AEX reageert positief op Fed
26 jan 2012 om 08:23

De Amsterdame beurs opent donderdag hoger nadat de Amerikaanse Federal Reserve liet weten de rente ongemoeid te laten op 0-,025 procent. Daarbovenop liet de centrale bank weten dat het een buitengewoon laag rentetarief zal handhaven tot diep in 2014, waar dit aanvankelijk nog tot medio 2013 was. Ook noemde de Fed voor het eerste een inflatiedoelstelling, van 2,0 procent op de langere termijn. Wall Street reageerde positief op de woorden van de Fed. Tegenover de positieve berichtgeving uit Amerika staat het uitblijven van oplossingen voor Europa.

Voorbeurs bleek het vertrouwen onder Duitse consumenten weer wat verder gestegen. Verder kijken beleggers vooral naar Amerika, waar de nodige macro-economische berichten en verschillende bedrijfscijfers op de agenda staan. Italie moet donderdag opnieuw de kapitaalmarkt op.

Bedrijfsnieuws

Sligro heeft in 2011 11 procent meer winst geboekt, maar bleef daarmee wel achter op de verwachtingen van analisten. De nettowinst steeg tot 78 miljoen euro waar analisten mikten op 84 miljoen euro. Vooral Foodretail stelde teleur, waar Foodservices juist een stevige vooruitgang boekte. Aandeelhouders kunnen een verhoogd dividend tegemoet zien. Voor 2012 rekent Sligro op een zeer bescheiden groei van de markt waarbij de onderneming beter dan de markt denkt te presteren. Consumenten houden de hand op de knip en een prijsstijging van grondstoffen zorgt voor een behoorlijke voedselinflatie, zo meent Sligro.

ING heeft het koersdoel voor BAM licht verlaagd op basis van een nieuwe waarderingsmethode. Analist Tijs Hollestelle verlaagde het koersdoel van 6,10 naar 5,80 euro. Wel hield de analist zijn koopadvies ongemoeid, welke hij wel een hoog risico toedicht. BAM zal volgens Hollestelle aan de verwachtingen ten aanzien van het vierde kwartaal voldoen met een nettowinst van 121 miljoen euro.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones sloot woensdag, na de woorden van de Fed, 0,6 procent hoger op 12.756,96 punten. De S&P dikte 0,9 procent aan op 1.326,06 punten en de Nasdaq tot slot won 1,1 procent op 2.818,31 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.