Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sligro boekt meer winst over 2011

Sligro boekt meer winst over 2011
26 jan 2012 om 07:51

Sligro Food Group heeft ondanks een winststijging van 11 procent niet aan de verwachtingen van analisten voldaan. De nettowinst kwam uit op 78 miljoen euro. Hoewel een stijging van ruim 11 procent op jaarbasis, ligt de winst wel lager dan de 84 miljoen euro waarop analisten geraadpleegd door ABM Financial News hadden gerekend. De winst per aandeel kwam uit op 1,78 euro, beduidend minder dan de 1,90 euro die analisten hadden voorzien.

De brutowinst nam met 6,2 procent toe tot 562 miljoen euro en ook de brutowinstmarge steeg, met 0,1 procent tot 23,2 procent. Dit ondanks prijsdruk in de markt. "Een hoger aandeel eigen filialenomzet in Foodretail en een meer aantrekkelijke productmix en sterk margemanagement binnen Foodservice vormen daarvoor de basis", aldus Sligro.

 

Het bedrijfsresultaat steeg met meer dan 15 procent tot 105 miljoen euro. Foodservice boekte een "stevige" vooruitgang en liet ook autonome groei zien. Bij Foodretail daalde het bedrijfsresultaat juist met 6 miljoen euro tot 7 miljoen euro. Een teleurstelling, aldus Sligro, waarbij de onderneming wijst op de eenmalige kosten in verband met de overname van Sanders. In 2010 was er juist sprake van een positieve impact uit de verkoop van activa. De omzet van 2.420 miljoen, een toename van 6 procent, was al begin januari door Sligro naar buiten gebracht.

Dividend verhoogd

Sligro zal het dividend over 2011 verhogen met 21,4 procent, wat neerkomt op een uitkering van 0,85 euro per aandeel. Daarbovenop wordt een variabel dividend van 0,20 euro per aandeel uitgekeerd. Sligro ziet hiertoe ruimte door de sterke solvabiliteits- en liquiditeitspositie van de onderneming.

Vooruitzichten

Voor 2012 voorziet Sligro een "zeer bescheiden" groei van de markt waarbij de onderneming denkt beter dan de markt te presteren. Het consumentenvertrouwen bereikte eind 2011 een dieptepunt en het ligt niet in de lijn van de verwachting om uit te gaan van een herstel in 2012. Daarenboven is er volgens Sligro sprake van een behoorlijke voedselinflatie door de prijsstijging van grondstoffen op de wereldmarkt.

Ook in 2012 zal er daarom sprake zijn van prijsdruk, verwacht Sligro. "Met slim margemanagement denken wij daar de scherpste kantjes vanaf te kunnen halen." Om de groei een extra impuls te geven zal Sligro "passende" overnames plegen. Concrete voorspellingen deed Sligro, zoals gewend, niet.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.