Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager op tegenvallend nieuws huizenmarkt

Wall Street lager op tegenvallend nieuws huizenmarkt
26 jan 2012 om 22:03

Wall Street is donderdag lager gesloten op tegenvallend nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt. De onverwachte daling van het aan verkopen van nieuwe eengezinswoningen in de VS, deed de positieve woorden van de Fed woensdag over de rentestand teniet.

 

Dow Jones-index sloot op 12.734,63 punten, een verlies van 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,6 procent tot 1.318,45 punten. Techbeurs Nasdaq leverde een halve procent in op 2.805,28 punten. De Dow beperkte zijn verlies dankzij ruim beter dan verwachte kwartaalcijfers van Caterpillar.

 

In december namen verkopen van nieuwe eengezinswoningen onverwacht af met 2,2 procent tot 307.000. Economen voorspelden voor de laatste maand van het jaar een groei van 1,6 procent voorspeld.

 

Uit ander macro-nieuws uit de VS bleek dat de Amerikaanse economie zich het komend half jaar licht slechter gaat ontwikkelen dan verwacht. De Leading Indicator steeg in december met 0,4 procent naar een indexstand van 94,3 tegenover een herziene toename van 0,2 procent in de voorgaande maand. Economen waren uitgegaan van een stijging van de index in december van 0,7 procent.

 

De wekelijkse steunaanvragen namen afgelopen week met 377.000 toe. Dit is meer dan economen hadden voorzien, maar nog wel altijd onder het belangrijke niveau van 400.000 aanvragen. Pas bij eerste steunaanvragen van minder dan 400.000 neemt de werkgelegenheid toe.

 

De orders voor duurzame goederen lieten in december een sterker dan verwachte stijging zien. Afgelopen maand namen de orders met 3 procent toe.

 

Positieve woorden Fed

Woensdag maakte de Amerikaanse Federal Reserve bekend de rente ongemoeid te laten op 0-,025 procent. Daarbovenop liet de centrale bank weten dat het een buitengewoon laag rentetarief zal handhaven tot diep in 2014, waar dit aanvankelijk nog tot medio 2013 was. Ook noemde de Fed voor het eerste een inflatiedoelstelling, van 2,0 procent op de langere termijn.

 

Bedrijfscijfers

Een flink aantal bedrijven gaf voorbeurs inzicht over de prestaties van het afgelopen jaar. De cijfers waren overwegend goed waarbij vooral Caterpillar in positieve zin opviel. De winst steeg afgelopen jaar met maar liefst 83 procent tot net geen 5 miljard dollar. De omzet kwam op een recordniveau uit.

 

Colgate-Palmolive boekte in het vierde kwartaal meer omzet, maar zag dit niet terug in de winstontwikkeling. De marge stond onder druk door hogere inkoopprijzen en sterke concurrentie. Voor 2012 blijft de onderneming evenwel positief gestemd.

 

3M boekte een recordjaar maar was wel voorzichtig ten aanzien van 2012, een groeivertraging dreigt volgens topman George W. Buckley. AT&T zag door eenmalige posten de winst flink terugzakken, hoewel de omzet naar recordniveau steeg. Lockheed Martin tot slot boekte een vergelijkbaar resultaat als in 2010.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.