Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street kleuren rood na tegenvallende groeicijfers

Futures Wall Street kleuren rood na tegenvallende groeicijfers
27 jan 2012 om 15:07

Futures voor Wall Street zijn in het rood gezakt nadat bleek dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal minder sterk dan verwacht groeide. Ford en Procter & Gamble staan in de min na het bekendmaken van tegenvallende kwartaalrapportages.

 

S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures verliezen op de laatste handelsdag van de week tussen de 0,4 en 0,5 procent. De S&P 500 sloot donderdag 0,6 procent lager op 1.318,43 punten, waardoor de benchmark index voor de week nog slechts 0,2 procent hoger staat.

 

De Amerikaanse economische groei trok afgelopen kwartaal aan van 1,8 naar 2,8 procent op geannuliseerde basis, lager dan de groei van 3 procent waarop was gerekend. Oorzaak van de tegenvaller was minder sterk dan verwachte groei van de bestedingen van Amerikaanse consumenten. Desalniettemin waren wel de consumentenuitgaven, samen met voorraadvorming bij bedrijven en investeringen in woningbouw, verantwoordelijk voor de aantrekkende groei.

 

Vanwege de tegenvallende groeicijfers kopen beleggers Amerikaanse staatsleningen, waarbij het rendement op de 10-jaars zakt van 1,97 naar 1,93 procent.

 

Op het bedrijvenfront kelderen aandelen van autobouwer Ford 5,6 procent in de handel voorbeurs na het bekendmaken van tegenvallende winstcijfers over het vierde kwartaal. Over het vierde kwartaal daalde de aangepaste winst per aandeel naar 20 van 30 dollarcent, lager dan de 25 dollarcent waar analisten gepolst door Reuters op hadden gerekend. Ford had te kampen met verliezen bij de divisies in Europa, Azië en de Pacific.

 

Voedings- en levensmiddelen concern Procter & Gamble zakt 0,7 procent nadat de rivaal van Unilever de outlook voor fiscaal 2011/2012 verlaagde. P&G verwacht dat de aangepaste winst per aandeel uitkomt op 4,00 tot 4,10 dollar, lager dan de eerder range van 4,15-4,33 dollar. Reden voor de lagere winstvooruitzichten zijn negatieve valuta-effecten, met name de hardere dollar.

 

Beleggers kijken nog uit naar het definitieve consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, dat vergeleken met de voorlopige schatting waarschijnlijk licht is verbeterd

 

In Europa staan beurzen in het rood nadat overleg over de herstructurering van de Griekse staatsschuld met nog twee dagen te gaan voor de EU-top op 30 januari nog geen akkoord heeft opgeleverd. Vanwege de tegenvallende Amerikaanse macrocijfers is het verlies voor de AEX opgelopen naar 1 procent op 319,54 punten.

 

Verwachtingen

– Consumentenvertrouwen VS UvM 74,2 (Bloomberg) vorig 74,0.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.