Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Italie haalt met succes 11 miljard euro op

Italie haalt met succes 11 miljard euro op
27 jan 2012 om 11:55

Italië heeft vanochtend bij een veiling van schatkistpapier 11 miljard euro uit de geldmarkt gehaald. Jos Renssen van Keijser Capital spreekt van een succesvolle veiling. Italië plaatste 8 miljard euro aan zesmaands papier tegen een rendement van 1,969 procent, tegen 3,251 procent bij een vorige veiling, terwijl de bid-to-cover ratio daalde van 1,7 naar 1,3. De rente kwam daarmee uit op het laagste niveau sinds mei, meldt Reuters.
Daarnaast plaatste Italië voor 3 miljard euro aan papier met een looptijd van 11 maanden. De rente steeg van 1,664 naar 2,214 procent. De bid-to-cover ratio bleef onveranderd op 1,8.

 

De rente op Italiaans tienjaars papier is inmiddels tot onder de 6 procent gedaald. Dit is ruim een procentpunt lager dan de niveaus ten tijde van het aftreden van premier Silvio Berlusconi. Renssen van Keijser Capital noemt de uitkomsten van de veiling in lijn met het stijgende vertrouwen van de afgelopen weken. Ook banken beginnen voorzichtig aan weer actief te worden op de kapitaalmarkt en Renssen wijst daarbij op de mooie risico opslagen (spreads) waar dit mee gepaard gaat.

 

Renssen noemt het opvallend dat de Duitse rente zo goed blijft liggen. "Als er meer vertrouwen in Europa komt dan moeten de verschillen tussen noord en zuid kleiner worden." De rente op de Bund moet dan omhoog, voegt de hoofd vastrentende waarden toe. Ook blijft het vertrouwen tussen banken onderling nog altijd laag stelt Renssen wijzend op de depositofaciliteit van de Europese Centrale Bank. Ook vannacht werd voor een hoog bedrag [464 miljard euro] gestald bij de ECB.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.