Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening Amsterdamse beurs

Lagere opening Amsterdamse beurs
27 jan 2012 om 08:32

De Amsterdamse beurs gaat een lagere opening tegemoet nadat Wall Street donderdag lager sloot. Ook andere Europese beurzen gaan een lagere opening tegemoet. Nog altijd is er geen vooruitgang in Griekenland en de markt begint zich zorgen te maken over Portugal, waar de rentes fors oplopen. Inmiddels moet het noodlijdende Zuid-Europese land meer dan 15 procent betalen om voor een periode van 10 jaar te kunnen lenen.

De AEX sloot donderdag op 322,82 punten, een dagwinst van 1,1 procent. "Een consolidatie onder de weerstand op 324 punten", aldus Ed Manie van Keijser Capital tegen ABM Financial News. De vermogensbeheerder verwacht dat de markt mogelijk nog een keer terugvalt naar de steun op 318 om dan vol de weerstand te gaan testen. Wanneer dit succesvol is dan ziet Manie flink opwaarts potentieel. Futures wijzen op een opening van de AEX op ruim 320 punten.

Voor vandaag een relatief rustige agenda waarbij het Amerika is die de dag gaat bepalen. Cijfers van Chevron, Honeywell en Procter & Gamble als ook de economische groei en het consumentenvertrouwen staan op de agenda. De markt is positief gestemd en rekent op meer groei en vertrouwen. Italië veilt in de loop van de ochtend schatkistpapier. De markt kijkt vooral naar de animo voor deze veiling en tegen welk bedrag er geplaatst wordt.

Bedrijvenfront

Voorbeurs weinig nieuws. Aegon meldt de afronding van een kredietfaciliteit ter waarde van 2 miljard euro. ING verlaagt het koersdoel voor Sligro nadat het bedrijf donderdag een tegenvallende winstontwikkeling meldde.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index sloot donderdag op 12.734,63 punten, een verlies van 0,2 procent. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,6 procent tot 1.318,45 punten. Techbeurs Nasdaq leverde een halve procent in op 2.805,28 punten. De Dow beperkte zijn verlies dankzij ruim beter dan verwachte kwartaalcijfers van Caterpillar.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.