Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Amerikaanse economie groeit in vierde kwartaal minder sterk dan verwacht

Update: Amerikaanse economie groeit in vierde kwartaal minder sterk dan verwacht
27 jan 2012 om 14:43

De groei van de Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal minder sterk dan verwacht aangetrokken dankzij tegenvallende consumentenuitgaven. Vergeleken met het derde kwartaal trok de economie aan dankzij voorradenvorming bij bedrijven, hogere consumentenbestedingen en meer investeringen in woningen.

 

Afgelopen kwartaal steeg het BBP met 2,8 procent op geannualiseerde basis, blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel. Door Bloomberg geraadpleegde economen waren uitgegaan van een toename van het BBP van 3 procent. In het derde kwartaal groeide de Amerikaanse economie met 1,8 procent op geannualiseerde basis.

 

Consumentenuitgaven, goed voor zo’n 70 procent van de Amerikaanse economie, stegen met 2 procent na groei van 1,7 procent in het derde kwartaal. Economen hadden verwacht dat de groei van de consumentenuitgaven zou aantrekken naar 2,4 procent.

 

In 2011 groeide de economie met 1,7 procent na groei van 3 procent in 2010 en krimp van 3,5 procent in 2009. De groei in 2011 was met name te danken aan consumentenuitgaven en een positieve bijdrage van de buitenlandse handel. Minder groei van bedrijfsinvesteringen en bezuinigingen door de overheid zetten juist de rem op de groei.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.