Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: CFO KPN stapt op vanwege minder bevoegdheden in nieuwe topstructuur

Beursblik: CFO KPN stapt op vanwege minder bevoegdheden in nieuwe topstructuur
3 jan 2012 om 14:36

KPN financieel-bestuurder Carla Smits-Nutseling stapt op omdat de CFO binnen de nieuwe decentrale bestuursstructuur minder bevoegdheden heeft, zeggen analisten, die menen dat het vertrek van de topvrouw geen consequenties lijkt te hebben voor de strategie van het telecombedrijf.

 

“Daar lijkt het het meest op, dat ze minder macht krijgt,” zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers.

 

In mei 2011 kondigde KPN in de strategie update aan dat het zogenoemde executive comittee per 1 januari 2012 de operationele activiteiten aanstuurt. Het 12-koppige executive comittee, waarin onder andere CEO Eelco Blok en de topmannen van E-Plus en Consumer Mobile NL zitting hebben, staat onder eindverantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

 

“Het kan zijn dat de implementatie verder gegaan is dan ze verwacht of gehoopt had,” zegt Jeffrey Vonk, analist bij ING. Volgens Vonk, die KPN aanbeveelt met een Buy advies, zou Smits-Nutseling liever een minder decentrale bestuursvorm hebben gezien waarbij meer controle over de operationele activiteiten bij de Raad van Bestuur blijft.

 

Vonk stelt dat het vertrek van Smits-Nutseling geen verband heeft met de lopende onderzoeken van de NMa en de OPTA naar KPN.

 

KPN liet in mei vorig jaar verder weten de Nederlandse telecom en ICT activiteiten te willen versterken, te vereenvoudigen en te laten groeien. Het telecombedrijf formuleerde daarnaast een aantal doelstellingen, waaronder een aandeel op zowel de Nederlandse breedbandmarkt als mobiele markt van meer dan 45 procent en groei van het Duitse mobiele marktaandeel van 16 naar 20 procent.

 

“De strategie wordt voortgezet en Eelco heeft de zaak in de hand en ze doen het goed.
“Het wordt pas echt vervelend of je twijfelt of de strategie nog wel wordt uitgevoerd,” zegt Versteeg, die een Buy advies voor KPN heeft.

 

Op het Damrak is KPN bij de hoofdfondsen de grote verliezer. Het aandeel zakt 2,7 procent, vergeleken met een verlies van 0,5 procent voor de AEX. Vonk zegt over de koers dat sommige beleggers het vertrek van de CFO zien als “voorbode voor meer slecht nieuws.”

 

Smits-Nusteling, sinds september 2009 CFO, stapt per 1 april dit jaar op bij KPN. Eric Hageman, CEO KPN Group België, neemt haar taken als CFO voorlopig over.
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.