Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: vertrek CFO KPN roept meer vragen op

Beursblik: vertrek CFO KPN roept meer vragen op
3 jan 2012 om 09:37

Het vertrek van KPN CFO Carla Smits-Nusteling roept meer vragen op dan het antwoorden geeft, zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers, die er op wijst dat afgelopen jaren meerdere bestuurders bij KPN vetrokken.

 

Aanleiding voor het vertrek van Smits-Nusteling is dat zij zich niet kan vinden in de wijze van besluitvorming en de aansturing van het bedrijf in de nieuwe topstructuur die per 1 januari dit jaar van kracht is, zo staat te lezen in het persbericht van vanochtend voorbeurs.

 

“Het persbericht heeft niks verklaard en roept alleen vragen op,” zegt Versteeg. De analist stelt dat Smits-Nutseling in mei 2011 juist positief stond tegenover de bestuurswijziging, de vorming van het zogenoemde executive committee. “Wat is er gebeurd dat wij niet weten, waarom moet het zo stiekem,” vraag Versteeg zich af. De analist denkt dat Smits-Nutseling mogelijk zich niet kan vinden in de positie van Eelco Blok, die macht naar zich toe trekt.

 

Afgelopen jaren moesten meerdere bestuursleden bij KPN het veld ruimen. In 2009 vertrok CFO Marcel Smits en in 2010 legde Stan Miller, verantwoordelijk voor de buitenlandse mobiele activiteiten, zijn functie neer. “De hele opvolging van Scheepbouwer ging al niet makkelijk,” zegt Versteeg, die er op wijst dat het vertrek van Marcel Smits in 2009 en Stan Miller in 2010 verklaarbaar was omdat ze niet in aanmerking kwamen om Scheepbouwer op te volgen.

 

Op de AEX is KPN met een verlies van 3,5 procent hekkensluiter. De AEX zakt 0,4 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.