Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Griekenland zonder toegang tot laatste noodpakket uit de euro

Griekenland zonder toegang tot laatste noodpakket uit de euro
3 jan 2012 om 14:00

Griekenland moet de eurozone verlaten als het niet toegang tot het laatste noodpakket krijgt, meldt BBC News op basis van uitspraken van een woordvoerder van de Griekse regering.

 

“Het bailout akkoord moet worden getekend, want anders blijven we uit de markt, en [gaan we] uit de euro,” zei woordvoerder Pantelis Kapsis op de Griekse televisie.

 

In oktober vorig jaar spraken Europese regeringsleiders, het IMF en obligatiehouders een noodpakket van 130 miljard euro voor Griekenland af. Als onderdeel van het pakket moeten houders van 206 miljard euro aan Griekse schulden een verlies van 50 procent nemen op de hoofdsom van hun obligaties. De vraag is daarbij in hoeverre obligatiehouders akkoord zullen gaan met de haircut. Griekenland moet in ruil daarvoor bezuinigingen en structurele hervormingen doorvoeren.

 

De technocratische regering van premier Lucas Papademos heeft eind vorige jaar de door het IMF en de EU geëiste bezuinigingen en hervormingen door het parlement geloodst. Griekenland, dat het vijfde jaar van economische depressie ingaat, moet nu de buikruim verder aan gaan trekken. Volgens BBC News komen inspecteurs van de EU, de ECB en het IMF, zogenoemde Trojka, deze maand naar Athene om toe te zien op de implementatie van de maatregelen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.