Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wederom winst op Beursplein 5

Wederom winst op Beursplein 5
3 jan 2012 om 17:56

De Amsterdamse beurs is ook de tweede handelsdag op rij hoger gesloten. De AEX dikte 0,4 procent aan op 318,04 punten. Aanvankelijk leek de beurs met verlies te sluiten, maar meevallend nieuws uit Amerika zorgde voor voldoende vertrouwen en gaf de AEX een zetje in de juiste richting. De AEX blijft evenwel achter op ondermeer de Duitse en de Amerikaanse beurs. Maurice Mureau van Keijser Capital wijt dit aan de slechte prestaties van KPN vandaag en het feit dat New York maandag gesloten was en daarom nog een inhaalslag moet maken. "Algeheel een rustige dag, met relatief lage volumes en een voorzichtig optimistische stemming" verwoordt Mureau de dag.

De AEX beweegt volgens de vermogensbeheerder van Keijser Capital rond een belangrijke weerstand. Dit bevestigt ook technisch analist Nico Bakker van RBS. Bakker meent dat bij koersvorming boven de 318 punten de ondertoon verder zal aanzwellen en daarmee groeit de kans aanzienlijk volgens de technisch analist dat de AEX kan opstomen naar 374 punten.

KPN gebeten hond

Beleggers reageerden onaangenaam verrast op het opstappen van de financieel directeur van KPN. Carla Smits-Nutseling stapt volgens analisten op omdat de CFO binnen de nieuwe decentrale bestuursstructuur minder bevoegdheden heeft. Naar verwachting heeft het vertrek van de topvrouw geen consequenties voor de strategie van het telecombedrijf. Wel komt het vertrek als een verrassing. Het aandeel verloor dinsdag 2,6 procent, maar noteerde eerder op de dag nog flink lager.

In de AEX noteerden uiteindelijk 6 fondsen lager tegen 19 fondsen hoger. Naast KPN was er verlies voor Air France-KLM )-0,5%), Unilever (-0,8%) en Wolters Kluwer (-0,6%). De overige verliezen mochten geen naam hebben.

Grootste stijgers in de AEX waren staalfondsen Arcelor Mittal (+2,2%) en Aperam (+2,7%). Ook Randstad deed het met 2,4 procent koerswinst erg goed.

In de AMX (+1,5%) slechts drie dalers. VastNed Retail leverde met 1,3 procent nog stevig in, maar Vopak en Wavin beperkten het verlies tot zo’n half procent. Automatiseerders hadden dinsdag de wind in de rug. Logica was met een koerswinst van 8,2 procent de sterkste stijger en Ordina dikte 5,3 procent aan.

Het lokaal genoteerde Witte Molen won 16,3 procent nadat Value8 (+4,2%) het bod op de onderneming gestand deed. Per aandeel wordt 5 euro betaald door het investeringsfonds waar Peter Paul de Vries aan het roer staat. Betaling vindt echter wel plaats in aandelen Value8.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de markten in Europa, wint de Dow Jones index 1,9 procent op 12.453,39 punten. De S&P500 dikt 2,0 procent aan op 1.282,80 punten en de Nasdaq noteert zelfs 2,1 procent hoger op 2.659,15 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.