Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verstandige keuze Van Lanschot

Beursblik: verstandige keuze Van Lanschot
30 jan 2012 om 09:49

Dirk Peeters van KBC Securities noemt de keuze van Van Lanschot om eerst te werken aan de sovabiliteit en liquiditeit van de bank verstandig onder de huidige omstandigheden. Dit betekent wel dat het herstel van de winstgevendheid meer tijd in beslag zal nemen. Van Lanschot kondigde voorbeurs een reorganisatie aan. Door de kwaliteit van de organisatie te verhogen en het personeelsbestand tot mogelijk 15 procent te doen inkrimpen wil de bank per 2015 60 miljoen euro per jaar besparen. De kosten voor de reorganisatie zijn geraamd op 25 miljoen euro. CEO Floris Deckers, sinds 2004 de topman van de bank, heeft zijn vertrek aangekondigd.

Vooralsnog houdt Peeters vast aan een Accumulate advies voor Van Lanschot op een koersdoel van 35 euro. De analist herziet zijn verwachtingen.

Het aandeel Van Lanschot levert bijna 8 procent in op een koers van 20,04 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.