Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Frankrijk stelt groeiverwachtingen neerwaarts bij

Frankrijk stelt groeiverwachtingen neerwaarts bij
30 jan 2012 om 17:31

Frankrijk heeft de groeiverwachting voor haar economie verlaagd. Premier Francois Fillon verlaagde de economische groei voor 2012 van 1,0 naar 0,5 procent. Oorzaak voor de neerwaartse bijstelling zijn de problemen in Europa. Een lagere groei betekent evenwel ook minder inkomsten voor de Franse staat.

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zondagavond een reeks economische maatregelen aangekondigd, bedoeld om de Franse economie meer concurrerend te maken. Sarkozy hoopt de maatregelen nog voor de presidentsverkiezingen in april door het parlement te loodsen.

 

Onderdeel van de plannen zijn onder meer een BTW-verhoging van 19,6 procent naar 21,2 die een verlaging van de sociale lasten voor bedrijven moet financieren. Ook wil de president Franse bedrijven met meer dan 250 werknemers verplichten om een percentage stagiaires aan te nemen om de chronische jeugdwerkloosheid in Frankrijk terug te dringen. Verder plant Sarkozy voor het midden- en kleinbedrijf een industriebank met 1 miljard euro kapitaal. Met de maatregelen wil hij de concurrentieachterstand ten opzichte van Duitsland inhalen.

Sarkzoy gaf ook inzicht in de nieuwe financiële belasting, die Frankrijk voor de gehele EU wil invoeren. De financiële belasting bedraagt 0,1 procent op transacties in Franse effecten, aldus de president.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.