Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lichte verliezen op Wall Street

Lichte verliezen op Wall Street
30 jan 2012 om 22:21

Wall Street is vanavond licht lager gesloten nadat een voorzichtige rally inzette na het sluiten van de Europese beurzen. Beleggers vonden steun in de hoop dat Amerika zich weet te ontkoppelen van de eurozone crisis.

 

De S&P 500 sloot 0,3 procent lager op 1.313,02 punten , het derde verlies op rij De index bereikte aan het begin van de sessie nog een intraday low op 1.300,49 punten. De Dow Jones zakte 0,1 procent naar 12.653,72 punten, terwijl de Nasdaq 0,4 procent hoger eindigde op 2.811,94 punten.

 

In Amerikaans macronieuws bleek dat persoonlijke inkomens in december sterk stegen met 0,5 procent, ruim boven de verwachting van 0,1 procent. Doordat de spaarquote toenam van 3,5 naar 4 procent krompen persoonlijke uitgaven tegenvallend genoeg met 0,1 procent. De lager dan verwachte uitgaven van Amerikanen staan in contrast met gegevens afgelopen tijd over de aankopen rond de feestdagen, die juist wezen op groei.

 

In Europa probeerden regeringsleiders tijdens een EU-top in Brussel een oplossing te vinden voor de spagaat van bezuinigingen en het bevorderen van economische groei. In een communiqué verklaarden de EU-regeringsleiders dat bezuinigingen alleen niet afdoende zijn: “we moeten onze economieën moderniseren en onze concurrentiekracht versterken om duurzame groei te waarborgen.” Desalniettemin staan de meeste EU-landen op het punt in het kader van het nieuwe fiscale pact harde begrotingsregels te verankeren in grondwetten, waardoor overheidsstimulering van de economie door oplopende begrotingstekorten de facto wordt uitgebannen.

 

Conform de verwachting gingen regeringsleiders akkoord met de vervroegde invoering van het 500 miljard euro grote permanente crisismechanisme ESM. Het ESM wordt in juli operationeel, een jaar eerder dan gepland. Over de herstructurering van de Griekse staatsschuld werd nog geen akkoord bereikt.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.