Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent lager

Wall Street opent lager
30 jan 2012 om 15:01

Wall Street begint de nieuwe handelsweek lager. Het systeem van IG Markets voorziet een daling voor de Dow Jones van ruim 100 punten. Beleggers kijken wederom naar Europa waar de problemen in Griekenland nog altijd niet zijn opgelost. Duitsland dreigt de geldkraan dicht te draaien tenzij Athene Europa weet te overtuigen dat het de economie en de staatsfinanciën op orde weet te krijgen. In Portugal nemen de problemen evenwel ook toe. De rente op staatsobligaties bereikt maandag nieuwe records tot boven de 17 procent. Ook Italie ziet de rente oplopen, tot inmiddels weer boven de 6 procent, ondanks een succesvol verlopen veiling. 

 

Vandaag start de eerste EU-top van 2012. Naar verwachting gaan de aanwezigen maandag akkoord met de invoering in juli van het 500 miljard euro grote permanente crisismechanisme ESM. Ook zullen de regeringsleiders strengere fiscale regels afspreken.


Amerikanen verdienen meer, sparen meer

In december zagen Amerikanen hun inkomen met een half procent stijgen, waar de uitgaven met minder dan 0,1 procent toenamen. Amerikanen spaarden in december 4,0 procent van hun besteedbaar inkomen. In novemer was dat 3,5 procent.

Griekenland blijft zorgenkind

Volgens Schäuble is Europa “bereid Griekenland te steunen met nieuwe noodkredieten, maar,” zo waarschuwde de minister, “tenzij Griekenland de nodige beslissingen uitvoert en ze niet alleen aankondigt (…) kan geen enkele hoeveelheid geld het probleem oplossen.” Schäubles uitspraken komen na berichtgeving afgelopen dagen dat Berlijn een begrotingscommissaris wil met vetorecht over de Griekse begroting. Griekenland zou dan soevereiniteit opgeven in ruil voor noodkredieten. Schäuble zei over die proefballon dat “misschien wij en onze partners moeten kijken of we Griekenland niet van nog dichterbij moeten helpen bij deze zeer moeilijke taak.”

 

US Steel dichtbij verkoop Servische activiteiten

US Steel onderneemt pogingen om haar Servische activiteiten te verkopen. Beoogd koper is de Servische republiek. Het Amerikaanse staalbedrijf houdt rekening met een boekverlies op de verkoop van 400 tot 450 miljoen dollar, welke in het eerste kwartaal van dit jaar wordt verantwoord. De verkoop wordt verwacht voor 31 januari te worden afgerond.

Slotstanden

De Dow Jones Index leverde vrijdag ruim een half procent in op 12.660,46 punten. De breder samengestelde S&P Index eindigde onveranderd op 1.316,33 punten en de Nasdaq tot slot wist te week af te sluiten op een stand van 2.816,55 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.