Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent hoger

Amsterdamse beurs opent hoger
31 jan 2012 om 08:32

De Amsterdamse beurs opent dinsdag hoger. Futures wijzen op een openingswinst van ruim een punt na een slot op 315,63 punten maandag. Nadat maandag de beurzen in Europa sloten, wist Wall Street het grootste verlies weer goed te maken. Beleggers vonden steun in de hoop dat Amerika zich weet te ontkoppelen van de eurozone crisis. Ook in Azie staan de beurzen vanochtend overwegend in het groen. Japan boekte een flinke stijging van de industriele productie, iets waarop economen niet hadden gerekend.

Daarnaast boekten de Europese leiders in Brussel vooruitgang. Strengere begrotingsregels werden afgesproken en het permanente noodfonds ESM wordt deze zomer van kracht. Het fonds heeft een slagkracht van 500 miljard euro. In navolging van de Britten wilden ook de Tsjechen zich niet vastleggen aan de nieuwe afspraken. Een oplossing voor Griekenland blijft evenwel nog altijd uit.

 

Voor vandaag de nodige werkloosheidscijfers uit Europa en uit Amerika een flink aantal bedrijfscijfers. Verder meer inzicht in de Amerikaanse economie met onder meer het consumentenvertrouwen, de Chicago ISM en de CaseShiller huizenprijzen.

Heijmans in de schijnwerper

De ogen zijn dinsdag vooral gericht op Heijmans, die met een winstwaarschuwing kwam. De bouwer waardeert flink af op zijn vastgoedposities waardoor over 2011 een verlies wordt geleden.

Verder aandacht voor Binck, dat door analisten van ING een koersdoelverlaging kreeg na de teleurstellende resultaten over 2011. Daarbij menen de analisten dat Binck het nieuwe jaar ook niet goed is begonnen. Mogelijk komen Aperam en ArcelorMittal in beweging na de verkoop van de roestvrijstaaldivisie door ThyssenKrupp aan het Finse Outokumpu.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 sloot 0,3 procent lager op 1.313,02 punten, het derde verlies op rij De index bereikte aan het begin van de sessie nog een intraday low op 1.300,49 punten. De Dow Jones zakte 0,1 procent naar 12.653,72 punten, terwijl de Nasdaq 0,4 procent hoger eindigde op 2.811,94 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.