Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX maakt pas op de plaats

AEX maakt pas op de plaats
4 jan 2012 om 08:42

De AEX gaat een lagere opening tegemoet nadat de Amsterdamse hoofdindex vier dagen op rij hoger sloot. Futures voor andere Europese beurzen wijzen eveneens op een openingsverlies, terwijl Wall Street gisteren nog ruime winsten boekte en de beurs in Tokio het nieuwe jaar met een mooie winst begon.

 

Beleggers kijken ’s ochtends uit naar een aantal Europese macrocijfers en een Duitse obligatieveiling. In de middag wordt een tweetal Amerikaanse macrocijfers gerapporteerd. Naast Europese inkoopmanagersindexen over december krijgen beleggers inzicht in de voorlopige inflatie van de eurozone over de laatste maand van 2011. Uit Amerika komen voorbeurs de hypotheekaanvragen en later in de middag de fabrieksorders naar buiten.

 

Fondsen in beweging

Het Koopadvies voor Aegon is door ING herhaald waarbij analisten van ING stellen dat het aandeel Aegon goedkoop is gewaardeerd. Het koersdoel werd echter verlaagd naar 4,00 van 4,50 euro nu de analisten van ING verwachten dat de Aegon aan de onderkant van zijn outlook voor 2015 gaat presteren.

 

Imtech ontving voor 77 miljoen euro een order voor de realisatie van alle technische oplossingen in een nog te bouwen hightech energie-efficiente afvalverwerkingscentrale in Warschau.

 

Sligro Food Group realiseerde in 2011 een omzet van 2.420 miljoen euro. Daarmee ligt de omzet 134 miljoen euro, ofwel 5,9 procent hoger dan in 2010. De omzet is voor 1.609 miljoen euro afkomstig van Foodservice en voor 811 miljoen euro van Foodretail. Beide onderdelen presteerden in 2011 beter dan in 2010.

 

Dochterbedrijf Timminco van AMG heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gezocht. Timminco, en dochterbedrijf Bécancour Silicon, doen een beroep op de Companies’ Creditors Arrangement Act. AMG liet weten niet in de kapitaalbehoefte van het dochterbedrijf te willen voorzien.

 

Amsterdam Molecular Therapeutics heeft door de Amerikaanse Food and Drug Administration de status van weesgeneesmiddel toegekend zien worden aan zijn gentherapie voor de behandeling van hemofilie B. Een dergelijke status kan exclusiviteit garanderen tot maximaal zeven jaar.

 

Slotstanden

Wall Street heeft de eerste handelsdag van 2012 met ruime winsten afgesloten na positieve Amerikaanse macrocijfers. Cijfers uit China en uit Duitsland droegen bij aan de winsten op de Amerikaanse beurzen. De Dow Jones-index sloot 1,5 procent hoger op 12.397,38 punten. Vooral financials waren in trek bij beleggers. Zo wonnen JPMorgan en Bank of America respectievelijk 5,2 en 4,3 procent. De S&P 500-index won 1,6 procent op 1.277,06 punten en de techbeurs Nasdaq vlagde af op 2.648,72 punten, een dagwinst van 1,7 procent.

 

De Aziatische beurzen profiteren eveneens van positief ontvangen Amerikaanse, Duitse en Chinese macrocijfers. De breed samengestelde MSCI Asia Pacific Index steeg woensdag met 1 procent. De Nikkei in Japan noteerde op haar eerste handelsdag van het nieuwe jaar 1,2 procent hoger op 8.560,11 punten. De beurs in Hong Kong handelde 0,6 procent lager terwijl de Shanghai Composite 1,2 procent lager noteerde.

 

Verwachtingen

– PMI dienstensector Duitsland december 52,7 (Bloomberg) vorig 52,7.
– Inflatie (Voorlp) eurozone december 2,80% (Bloomberg) vorig 3,00%.
– Fabrieksorders VS november 2,0% (Bloomberg) vorig -0,4%.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.