Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Autofonds succesvol met obligatieprogramma

Autofonds succesvol met obligatieprogramma
4 jan 2012 om 17:42

Mijndomein.nl Financiering heeft met succes 200.000 euro uit de markt gehaald. Opvallend aan het obligatieprogramma van de onderneming is het doel van de financiering en de methode waarop de 200.000 euro werd opgehaald. Mijndomein Financiering zal met het opgehaalde kapitaal 32 privelease auto’s financieren van zusterbedrijf Mijndomein Auto. De auto’s, allen zuinige Peugeots 107, gelden als onderpand voor de obligatiehouders. Hiermee is Mijndomein Financiering het eerste obligatieprogramma dat met auto’s als onderpand geld ophaalt.

 

Nu de eerste lening met succes is geplaatst, verwacht directeur Henri de Jong op korte termijn een volgende lening in de markt te zullen zetten. De vraag naar nieuwe auto’s van Mijndomein Auto is groot. De Jong denkt aan het einde van 2012 tenminste 2.000 auto’s op de weg te hebben. Op dit moment rijden al meer dan 300 auto’s rond in Nederland.

 

Naast het unieke karakter van het onderpand, is ook de wijze waarop de obligaties worden aangeboden innovatief. Consumenten kunnen volledig online, via iDeal, de obligaties aanschaffen. Meedoen kan al vanaf 1.000 euro en de jaarlijkse rente is 5 procent. De obligaties hebben een looptijd van 2 jaar. Het innovatieve karakter van het obligatieprogramma heeft de Autoriteit Financiële Markten er niet van weerhouden een vergunning toe te kennen aan Mijndomein Financiering.

 

Mijndomein Auto is een initiatief dat goedkope privelease mogelijk maakt. De auto’s worden voorzien van reclame, onder meer met die van navigatiespecialist TomTom, waardoor de maandelijkse leasekosten significant lager uitkomen. Aanstaande zaterdag worden opnieuw 32 auto’s uitgeleverd in het Peugeot Experiencecenter in Breukelen. Deze batch auto’s is uitgerust met een navigatiesysteem van sponsor TomTom, die met dit project haar groene technologie voor fleet management aan een breder publiek wil aanbieden.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.