Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: ontwikkeling Imtech geen verrassing

Beursblik: ontwikkeling Imtech geen verrassing
5 jan 2012 om 09:25

De ontwikkeling van het orderboek van Imtech is in lijn met de verwachtingen. Dit zegt Edwin de Jong van SNS Securities nadat Imtech voorbeurs een stijging van de orderportefeuille van 12 procent tot 5,8 miljard euro meldde. De Jong denkt dat de stijging vooral afkomstig is van overnames, hoewel Imtech in Duitsland en Oost-Europa vooral autonoom groeit.

Het orderboek ligt volgens De Jong op zo’n 1,3 keer de verwachte omzet over 2012. "Een sterke uitgangspositie voor 2012". Hoewel Imtech niets heeft gezegd over de kwaliteit van de orders, is de analist optimistisch gestemd. Imtech boekte vooruitgang in landen waar hoge marges worden gerekend.

Het herhalen van de EBITA verwachting door Imtech komt voor De Jong niet als een verrassing. Ook blijft de technische dienstverlener vasthouden aan de omzetdoelstelling van 8 miljard euro voor 2015 bij een EBITA marge tussen de 6 en 7 procent.

SNS Securities heeft een Koopadvies op Imtech met een koersdoel van 32 euro. het aandeel noteert donderdag bijna een procent hoger op net geen 21 euro.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.