Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak terug op intraday lows, Italiaanse en Spaanse rente stijgt

Beursupdate: Damrak terug op intraday lows, Italiaanse en Spaanse rente stijgt
5 jan 2012 om 15:42

Het Damrak is later in de middag weer teruggezakt naar de lows van de dag nadat de staatsleningen van zwakke eurolanden verder onder druk zijn komen te staan. Eerder in de middag herstelde de AEX nog nadat er uit de VS twee meevallende economische rapporten over de arbeidsmarkt kwamen. In Europees aandelenland moet vandaag vooral Unicredit, de grootste bank van Italië, het ontgelden.

 

Aandelen Unicredit kelderen in Milaan meer dan 15 procent na gebrekkige vraag en een forse korting bij een 7,5 miljard euro grote claimemissie. De handel in het bankaandeel is vanwege de forse koersdalingen vandaag al vier keer stilgelegd.

 

Volgens Barry van der Laan, hoofd IG Markets Nederland, zetten traders Unicredit zwaar onder druk na de emissie. “Unicredit zit in de hoek waar de klappen vallen. [Unicredit] krijgt het links en rechts om de oren,” zegt Van der Laan.

 

Op het Damrak zakt de AEX 0,8 procent naar 312,14 punten. De intraday low is 311,49 punten. Alleen Unilever (+0,8%), Boskalis (+0,6%) en ArcelorMittal (+0,2%) noteren hoger. Van der Laan wijst er op dat de AEX een steun heeft op 309 punten en nog steeds in een opwaarts trend zit na het bereiken van een low op 268,74 punten op 25 november.

 

De Italiaanse 10-jaars rente stijgt van 6,95 naar 7,09 procent, de hoogste stand dit jaar. De Spaanse 10-jaars rente loopt op van 5,44 naar 5,65 procent, de hoogste stand sinds 15 december. Ook de rendementen op obligaties met kortere looptijden loopt fors op.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.