Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak zakt weg in afwachtende handel

Beursupdate: Damrak zakt weg in afwachtende handel
5 jan 2012 om 10:18

Het Damrak is vanochtend na een licht hogere opening weggezakt in nieuwsarme en afwachtende handel. Beleggers kijken uit naar een serie macrocijfers uit Europa en de VS en een belangrijke Franse obligatieveiling.

 

De AEX daalt 0,5 procent naar 312,85 punten nadat de index vlak na de opening een intraday high aantikte op 315,62 punten.

 

Vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital ziet geen nieuws dat het zwakkere Damrak kan verklaren en wijst vooral op technische factoren. “Je hebt een paar sessies leuke plussen gezien, maar het make-or-break level van 318 punten is niet gehaald,” zegt Manie, die steun voor de AEX ziet op 309 punten.

 

Frankrijk wil vanochtend tot 8 miljard euro voor 10 tot 30 jaar uit de kapitaalmarkt halen. Voorafgaand aan de veiling stijgt de risico-opslag, het rendementsverschil ten opzichte van Bunds, voor Franse 10-jaars staatsleningen van 1,38 naar 1,42 procent.

 

Naast de obligatieveiling kijken beleggers nog uit naar het ADP banenrapport en de ISM inkoopmangersindex voor de Amerikaanse dienstensector. De dienstenindex zal in navolging van de industrie-index wijzen op het aantrekken van de Amerikaanse conjunctuur. Uit Europa komen nog onder andere de industriële orders voor de eurozone.

 

Op de andere Europese beurzen lopen de verliezen uiteen van 0,4 procent voor Londen en Frankfurt tot 1,3 procent voor Milaan en 1,5 procent voor Madrid. In Europees aandelenland staan met name banken onder druk. Het Italiaanse Unicredit (-6,1%) leidt daarbij de verliezers. Op de obligatiemarkt stijgt de Italiaane en Spaanse rente, waar Duitse staatsleningen van weten te profiteren. De euro/dollar zakt van 1,295 naar 1,285.

 

Stijgers en dalers

Bij de hoofdfondsen noteren alleen nog Boskalis (+0,2%) en Unilever (+0,4%) hoger. Air France-KLM (-3,2%) en PostNL (-2,5%) zijn hekkensluiters. ING levert 1,3 procent in. KPN verliest 0,6 procent na een koersdoelverlaging door analisten van ING. Op de AMX stijgt Imtech 1,3 na het bevestigen van de outlook voor 2011 en de middellange termijn doelstellingen. Ook kondigde de technische dienstverlener aan dat de orderportefeuille is gestegen met 12 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.