Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street herstellen na meevallend economisch nieuws VS

Futures Wall Street herstellen na meevallend economisch nieuws VS
5 jan 2012 om 15:07

Futures voor Wall Street hebben de verliezen deels weggepoetst na meevallende macrocijfers uit de VS. Eerder op de handelsdag stonden Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq futures en met name de euro onder druk vanwege een sombere stemming op de Europese beurzen. Op het bedrijvenfront ligt de focus op Eli Lilly en op Target.

 

Vanmiddag bevestigden beter dan verwachte macrocijfers het beeld van de aantrekkende Amerikaanse conjunctuur. Wekelijkse steunaanvragen daalden sterker dan verwacht met 15.000 naar 372.000. Daarbij kwamen de aanvragen voor de vijfde week op rij uit onder het breakeven niveau van 400.000 waarbij de werkgelegenheid in evenwicht is. Volgens loonstrookjesverwerker ADP kwamen er vorige maand 325.000 banenbij, bijna twee keer zo veel als verwacht.

 

Beleggers kijken nog uit naar de belangrijke ISM inkoopmangersindex, die waarschijnlijk wijst op sterkere groei in de dienstensector.

 

S&P 500 futures verliezen 0,3 procent en Dow Jones en Nasdaq futures zaken 0,2 procent.

 

Op de valutamarkt is de dollar aan het verharden en bereikte de euro ten opzichte van de dollar en de yen eerder vanmiddag record dieptepunten na slecht ontvangen Franse en Hongaarse obligatieveilingen. Daarnaast zijn er zorgen dat Hongarije vanwege forse koersdruk op de Hongaarse forint een beroep moet doen op het IMF.

 

“Het is puur het feit dat we in een negatieve trend zitten en het feit dat de leenkosten van Frankrijk en Hongarije hoger zijn,” zegt Barry van der Laan, hoofd IG Markets Nederland.

 

Eerder vandaag zakte de euro/dollar van 1,295 naar 1,280, de laagste stand sinds 2010 en volgens Van der Laan onder een belangrijke technische steun op 1,284. Ten opzichte van de yen zakte de euro naar de laagste stand in meer dan 11 jaar tijd.

 

In bedrijfsnieuws staat Ely Lilly voorbeurs onder druk nadat de farmaceut een voorzichtige toon aansloeg ten aanzien van 2012. In het komende jaar kan Eli Lilly voor het eerst niet bogen op de exclusiviteit van het middel Zyprexa. Dat geldt in 2013 ook voor het middel Cymbalta. Voor 2012 rekent Eli Lilly op een winst per aandeel van 3,10 tot 3,20 dollar. Voor 2011 herhaalde de farmaceut haar verwachting van 4,30 tot 4,35 dollar per aandeel. Beide winstverwachtingen zijn onder de taxaties van analisten. Het aandeel van de farmaceut wordt 3,6 procent lager verhandeld.

 

Aandelen van Target kelderen 4 procent nadat de discount retailer tegenvallende omzetcijfers over december bekendmaakte en de outlook voor het vierde kwartaal verlaagde.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.