Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street toch nog hoger op meevallend economisch nieuws VS

Wall Street toch nog hoger op meevallend economisch nieuws VS
5 jan 2012 om 22:17

Wall Street is vanavond toch nog hoger gesloten nadat meevallend economisch nieuws uit de VS de doorslag gaf en met het sluiten van de Europese beurzen zorgen over de eurozone crisis naar de achtergrond verschoven. De winsten voor aandelen gingen vandaag samen met een hardere dollar. Beleggers verkochten Amerikaanse staatsleningen.

 

Amerikaanse macrocijfers bevestigden vandaag het beeld van het aantrekken van de conjunctuur in ’s werelds grootste economie. Wekelijkse steunaanvragen daalden vorige week sterker dan verwacht met 15.000 naar 372.000. Daarbij kwamen de aanvragen voor de vijfde week op rij uit onder het breakeven niveau van 400.000 waarbij de werkgelegenheid in evenwicht is. Volgens loonstrookjesverwerker ADP kwamen er vorige maand 325.000 banen bij, bijna twee keer zo veel als verwacht. Enige tegenvaller was de minder sterk dan verwachte groei in de Amerikaanse dienstensector, bleek uit de ISM index.

 

De S&P 500 steeg 0,3 procent naar 1.281,06 punten. Vanwege verliezen voor met name Boeing en Chevron sloot de Dow Jones vlak op 12.451,70 punten. Koploper op de Dow was Bank of America, dat 8,8 procent won na een positief analistenrapport van Deutsche Bank. De Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger op 2.669,86 punten. Naast techaandelen gingen banken vandaag aan kop, waarbij de KBW bankenindex 2,2 procent won.

 

De dollar index, de waarde van de dollar ten opzichte van de valuta van zes belangrijke handelspartners, steeg van 80,12 naar 80,91, het hoogste slot in een jaar tijd. Eerder op de dag moest men name de euro het ontgelden. De greenback verharde echter ook ten opzichte van de yen. De harde dollar ging ten kosten van commodities indexen en grondstoffen zoals olie.

 

In de Europese sessie stegen de rendementen op Franse, Italiaanse en met name Spaanse staatsleningen, waarbij het rendement op de Spaanse 10-jaars steeg van 5,43 naar 5,63 procent, de hoogste stand sinds 14 december.

 

Beleggers kijken morgen nog uit naar het Amerikaanse banenrapport, het belangrijkste economische rapport ter wereld. Economen gepolst door Bloomberg verwachten dat de banengroei vorige maand is aangetrokken van 120.000 naar 150.000, wat te weinig is om de werkloosheid naar beneden te brengen.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.