Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fed-topman ziet grotere rol voor centrale in huizenmarkt

Fed-topman ziet grotere rol voor centrale in huizenmarkt
6 jan 2012 om 17:00

Bill Dudley, de topman van de belangrijke regionale New York Fed, heeft gezegd dat de zwakke huizenmarkt de sleutelpositie inneemt in het economische herstel en dat er een rol voor de Fed is weggelegd om het nationale huizenmarkt beleid te ondersteunen. Dudley, die bekend staat als een ‘duif’ op het gebied van inflatie, deed de uitspraken tijdens een bankierscongres, zo meldt Reuters.

 

“Monetair beleid en huizenbeleid zijn eerder aanvullend dat substituten,” zei Dudley, die in het veleden heeft gepleit dat de Fed meer moet doen om de hypotheekrente naar beneden te krijgen.

 

De Fed heeft in het kader van kwantitatieve versoepeling voor 2,8 biljoen dollar naast staatsleningen ook hypotheekobligaties gekocht. Dudley zei vandaag dat hypotheekfinancieringsorganen Fannie Mae en Freddie Mac moeten worden geherstructureerd om de huizenmarkt te helpen. Dat moet er toe leiden dat meer Amerikanen tegen een lagere rente een huis kunnen kopen.

 
Amerikaanse huizenprijzen staan meer dan 30 procent beneden de piek uit 2006. Miljoenen Amerikanen hebben een negatief eigen vermogen in hun huis – dat wil zeggen een hogere hypotheekschuld dan de waarde van het huis. Het niveau van woningbouw en huizenverkopen is een fractie van voor de crisis.

 

New York Fed

De New York Fed is de belangrijkste instelling van de twaalf regionale Fed banken die onderdeel zijn van het Federal Reserve System. De topman van de New York Fed heeft, in tegenstelling tot zijn elf collega’s, een permanente zetel in de Federal Open Market Committee (FOMC). De FOMC is belast met het opstellen van het monetaire beleid en daarmee het belangrijkste orgaan binnen de Fed.

 

Naar verwachting is dit jaar Richmond Fed topman Jeffrey Lacker in de twaalf leden tellende FOMC de enige havik.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.