Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent vlak na banenrapport

Wall Street opent vlak na banenrapport
6 jan 2012 om 15:02

Wall Street opent hoger. Mondiaal werd uitgekeken naar het Amerikaanse banenrapport en dit bleek geen tegenvaller, meer banengroei dan voorzien en een onverwachte daling van de werkloosheid. Direct na bekendmaking van het nieuws veerden de markten op, maar al snel moest winst weer worden prijsgegeven. Barry van der Laan van IG Markets bevestigt het goede banenrapport en noemt de vlakke opening voor de Dow Jones index dan ook een tegenvaller. Wel noemt Van der Laan de ontwikkeling op de Amerikaanse arbeidsmarkt "te karig" om een trendomslag te realiseren. De daling van de werkloosheid is volgens de marktkenner daarentegen een steuntje in de rug voor president Obama. "Een werkloosheid van 8,5 procent is nog altijd slecht, maar een stuk minder slecht dan enkele maanden geleden".

 

Voor vandaag voorziet Van der Laan een relatief saaie dag. De Dow beweegt binnen een range van 12.300 tot 12.500 punten. Van der Laan ziet geen aanleiding om uit te breken. De focus blijft liggen op de situatie in Europa en de zwakke euro helpt niet mee. Van der Laan ziet met ‘earing season’ voor de deur echter voldoende kansen voor aandelenbeleggers. "De voortekenen zijn goed en met goede bedrijfsresultaten komt het vertrouwen van de markt weer terug".

 

Banenrapport meevaller

Vorige maand kwamen er volgens de Amerikaanse overheid 200.000 banen bij, ruim boven de verwachting van 155.000. De banengroei in de private sector van 212.000 was eveneens groter dan verwacht. Met name dienstverleners schepten banen, maar ook in de industrie groeide de werkgelegenhed. De werkloosheid daalde meevallend genoeg naar 8,5 procent.

 

Slotstanden

De S&P 500 steeg donderdag 0,3 procent naar 1.281,06 punten. Vanwege verliezen voor met name Boeing en Chevron sloot de Dow Jones vlak op 12.451,70 punten. Koploper op de Dow was Bank of America, dat 8,8 procent won na een positief analistenrapport van Deutsche Bank. De Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger op 2.669,86 punten. Naast techaandelen gingen banken vandaag aan kop, waarbij de KBW bankenindex 2,2 procent won.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.