Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alcoa onverwacht in de rode cijfers

Alcoa onverwacht in de rode cijfers
9 jan 2012 om 22:30

Alcoa is in het vierde kwartaal van 2011 tegen de verwachting in in de rode cijfers beland. De Amerikaanse producent van aluminium had naar eigen zeggen te kampen met herstructureringskosten voor het stopzetten productiefaciliteiten in Spanje en Italië, lagere aluminiumprijzen en zwakke marktomstandigheden in het door crisis getroffen Europa.

 

Alcoa’s omzet daalde met 7 procent naar 6 miljard dollar. Per aandeel leed de het bedrijf een verlies van 18 dollar cent van een winst van 25 dollarcent per aandeel in het vierde kwartaal van 2010. Exclusief de speciale posten bedroeg het verlies 3 dollarcent per aandeel. Analisten gepolst door Reuters hadden gerekend op een winst per aandeel van 1 dollarcent.

 

“De vierde kwartaal omzetten waren lager, met name door aanhoudende zwakte in Europa veroorzaakt door de schuldencrisis en de daaruit voortvloeiende mondiale onzekerheid,” aldus Alcoa in het persbericht.

 

In 2011 steeg de omzet met 19 procent naar 25 miljard dollar en meer dan verdubbelde de winst per aandeel naar 55 dollarcent. Alcoa denkt dat in 2012 de mondiale vraag naar aluminium met 7 procent groeit. Dat is een afzwakking ten opzichte van de groei van 13 procent in 2010 en 10 procent in 2011.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.