Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aziatische beurzen sluiten verdeeld

Aziatische beurzen sluiten verdeeld
9 jan 2012 om 08:01

De breed samengestelde MSCI Asia Pacific Index daalt maandag licht met 0,4 procent. De groeiverwachting van de economie van India voor het jaar eindigend op 31 maart werd vandaag vastgesteld op 7 procent. Lager dan de afgegeven verwachting in december van 7,5 procent. De Australische detailhandelsverkopen over november kwamen uit op 0,2 procent. Lager dan de verwachtingen van door Bloomberg gepolste analisten van 0,4 procent.

 

De Chinese beurs steeg echter fors nadat duidelijk is geworden dat Chinese banken in december meer nieuwe leningen hebben verstrekt dankzij een versoepeling van de restricties op de kredietverstrekking door de Chinese overheid. Dat blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van de Chinese centrale bank.

 

De euro handelt op het laagste niveau in 11 jaar ten opzichte van de Japanse yen in aanloop naar de bijeenkomst van Angela Merkel en Nicolas Sarkozy vandaag waar wederom de schuldencrisis op de agenda staat.

 

De beurs in Hong Kong handelt 0,5 procent lager terwijl de Shanghai Compositie maar liefst 2,3 procent hoger noteert. De Nikkei in Japan was vandaag gesloten maar sloot vrijdag 1,2 procent lager op 8390,35 punten.

 

Correctie: om aan te geven dat Nikkei maandag gesloten is.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.