Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Damrak hoger voorafgaand aan top-ontmoeting Merkel en Sarkozy

Beursupdate: Damrak hoger voorafgaand aan top-ontmoeting Merkel en Sarkozy
9 jan 2012 om 10:32

Het Damrak heeft aan het begin van de ochtendhandel de openingwinst uitgebouwd voorafgaand aan de topontmoeting tussen bondskanselier Angela Merkel en president Nicholas Sarkzoy in Berlijn. Vanochtend profiteert met name de euro van de toegenomen risicobereidheid onder beleggers.

 

Merkel en Sarkozy zullen later vanochtend overleg voeren over maatregelen om economische groei in de eurozone te stimuleren. Ook werkt het tweetal aan het afronden van strengere begrotingsregels die in maart tot een definitief pact moeten leiden. Merkel en Sarkozy bespreken mogelijk een Europese belasting op financiële transacties, wat tegen het zere been is van de Britse premier David Cameron. Cameron, die de City wil beschermen, heeft gedreigd de belasting te torpederen met een veto.

 
De AEX stijgt in dunne handel 0,5 procent naar 312,53 punten. TNT Express (+6,1%) leidt de winnaars bij de hoofdfondsen nadat het logistiekbedrijf op de lijst van topaandelen is gezet door analisten van Citigroup. Naast TNT Express laten Fugro (+1,8%) en Air France-KLM (-1,1%) de grootste koersuitslagen zien.

 

Op de andere Europese beurzen weet vooral de Spaanse IBEX 35 (+0,8%) vooruitgang te boeken. Met name nutsbedrijven doen goede zaken op de Stoxx 600. In Milaan krijgt Unicredit (-38%) ook vandaag weer zware klappen na de claimemissie van vorige week, die tegen forse korting werd gedaan.

 

Vermogensbeheerder Ed Manie van Keijser Capital ziet voor de hogere beurzen geen verklaring in nieuws. Wel ziet Manie het sentiment gesteund door de relatief sterke Duitse macrocijfers, die de verwachting bevestigen dat Duitsland aan een nieuwe recessie weet te ontkomen.

 

In november steeg het Duitse handelsoverschot vanwege groei van de export sterker dan verwacht naar 16,2 miljard euro. De consensusverwachting van Bloomberg was een overschot van 12 miljard euro. Beleggers kijken nog uit naar de Duitse industriële productie over november, het enige belangrijke macrocijfer vandaag.

 

De euro/dollar stijgt van 1,266 – een 15-maands low – naar 1,278. Op de obligatiemarkt noteert de 10-jaars Spaanse en Italiaanse rente ten opzichte van het slot van vrijdag vlak op respectievelijk 5,69 en 7,12 procent.

 

Verwachtingen

– Alcoa Q4 WPA 0,01 dollar (Reuters) vorig 0,21 dollar
– Industriële productie Duitsland november maandbasis 0,5% (Bloomberg) vorig 0,8%
 

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.