Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent lager, focus op eurozone crisis

Damrak opent lager, focus op eurozone crisis
9 jan 2012 om 08:22

Het Damrak trapt vanochtend de handelsweek naar verwachting met een licht verlies af waarbij ook vandaag weer zorgen over de crisis in de eurozone op de voorgrond staan. De lagere opening van Amsterdam komt nadat Wall Street en de meeste Aziatische beurzen ook in het rood eindigden.

 

AEX futures dalen 0,1 procent.De AEX sloot vrijdag 0,3 procent lager op 311,11 punten, ondanks een meevallend Amerikaans banenrapport. De euro/dollar herstelt van een nieuw dieptepunt op 1,266 naar 1,273.

 

In nieuws rond de crisis schreef Der Spiegel dit weekend dat het IMF vertrouwen aan het verliezen is in Griekenlands capaciteit om de overheidsfinanciën onder controle te krijgen. Het IMF ziet drie opties voor Griekenland om een default te voorkomen: nieuwe bezuinigingen; grotere verliezen voor obligatiehouders of meer noodkredieten van andere eurolanden. Het Duitse tijdschrift baseerde zich op een intern document van het Fonds.

 

De ogen van beleggers zijn vandaag gericht op de ontmoeting van bondskanselier Angela Merkel en President Nicholas Sarkozy later vanochtend in Berlijn. Merkel en Sarkozy zullen overleg voeren over maatregelen om economische groei in de eurozone te stimuleren, melden nieuwsmedia. Ook werkt het tweetal aan het afronden van strengere begrotingsregels die in maart tot een definitief pact moeten leiden.

 

Andere belangrijke agendapunten zijn de Duitse industriële productie en het officieuze begin van het cijferseizoen door Alcoa vanavond nabeurs.

 

In Azië noteert Hong Kong aan het einde van de sessie 0,4 procent lager. De Australische All Ordinaries verloren 0,1 procent op 4.161,50 punten. Uitzondering is Shanghai, dat 2,9 procent in de plus eindigdeop2.331,89 punten. De beurs van Tokio bleef vandaag dicht.

 

Verwachtingen

– Alcoa Q4 WPA 0,01 dollar (Reuters) vorig 0,21 dollar
– Industriële productie Duitsland november maandbasis 0,5% (Bloomberg) vorig 0,8%

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.