Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitsland deze winter in recessie

Duitsland deze winter in recessie
9 jan 2012 om 13:28

Ook Duitsland ontkomt niet aan de economische neergang in Europa en zal deze winter in een recessie belanden. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt op basis van een rondgang onder 14 economen die werkzaam zijn bij grote banken en verzekeraars.

 

De meerderheid van de geraadpleegde economen verwachten dat de Duitse economie in het vierde kwartaal van 2011 is gekrompen en dat de neergang in het eerste kwartaal van 2012 aan kracht wint. De officiële definitie van een recessie is twee kwartalen van krimp op rij. De Duitse overheid maakt woensdagochtend voorbeurs een eerste schatting van de economische groei over het vierde kwartaal bekend.

 

Omdat de wereldeconomie naar verwachting aantrekt in de tweede helft van het jaar, zal de recessie waarschijnlijk betrekkelijk mild zijn. Daardoor zal de Duitse economie dit jaar met een half procent groeien. Dat is fors lager dan de groei van 2,9 procent in 2011 en 3,8 procent in 2010. Weten Europese politici de crisis niet onder controle te krijgen, dan licht een diepere recessie voor de hand.

 

De economen schrijven de zwakte van de economie met name toe aan de eurozone crisis, wat Duitsland voelt in haar export. Duitsland is voor de economische groei sterk afhankelijk van de handel met het buitenland. Duitsland is na China ’s werelds grootste exporteur en de uitvoer is goed voor ongeveer een derde van het BBP.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.