Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Financiele markten een pandemonium

Financiele markten een pandemonium
9 jan 2012 om 09:02

Een "pandemonium", zo noemde Ronald Gerritse, voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten, tijdens de nieuwjaarsreceptie van NYSE Euronext afgelopen vrijdag de situatie op de financiële markten. De bankensector ligt op zijn gat en het interbancaire verkeer ligt stil, vervolgde Gerritse zijn betoog. Hoewel eurotop na eurotop kwam, lukt het niet om het vertrouwen te herstellen. En juist het vertrouwen is cruciaal stelt Gerritse. Italië staat er in de ogen van de bestuurder al lange tijd niet goed voor, maar pas nu vindt de markt dit een probleem. Gerritse bestempelde tijdens zijn toespraak het Zuid-Europese land als "pièce de resistance" van de eurozone.

 

Dit jaar moeten de Italianen 300 miljard euro ophalen, circa 40 procent van de totale herfinancieringsbehoefte in de hele eurozone, en of dit gaat lukken is "een open vraag" volgens Gerritse die liever ziet dat Italië nu aanvraag tot steun doet. Ook moet het noodfonds per direct worden verhoogd, betoogt Gerritse. Alleen zo kan Italië de komende jaren geloofwaardig op de kapitaalmarkt bewegen.

 

2012 wordt een jaar van hoop en vrees, besluit Gerritse. De euro is evenwel een blijvertje, het is "onze munt". En op de vraag of de crisis een halt kan worden toegeroepen zegt de toezichthouder volmondig "yes we can".

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.