Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Frankrijk haalt meer dan 7 miljard euro op

Frankrijk haalt meer dan 7 miljard euro op
9 jan 2012 om 16:38

Frankrijk heeft met succes ruim 7,5 miljard euro uit de markt gehaald met de veiling van kortlopend papier. Er werden door Frankrijk drie kortlopende leningen geveild die tussen de 2 en 3 keer overtekend waren. De kosten om te lenen liepen daarbij ook significant terug, zo blijkt uit berichtgeving van Reuters. De succesvol verlopen lening zorgde voor een daling van de rente op tienjaarspapier. Op dit moment betaalt Frankrijk 3,315 procent voor het lenen voor een periode van 10 jaar.

 

Eerder vandaag liet Frankrijk weten dat het overheidstekort over 2011 vermoedelijk lager uitkomt dan verwacht. Vermoedelijk bedraagt het tekort minder dan 5,7 procent van het bbp.

 

De rente die Frankrijk betaalt om geld te kunnen lenen staat haaks op de situatie in Duitsland. Beleggers nemen genoegen met een negatieve rente om hun geld aan Duitsland te mogen uitlenen. Zekerheid gaat voor rendement, zo blijkt. De rente op Duits tienjaarspapier, ook wel de ‘bund’, staat op 1,863 procent.

 

Ook Nederland veilde recent nog schatkistpapier met een effectieve rente van 0 procent op. Wil Nederland voor 10 jaar geld uit de markt halen dan moet 2,244 procent worden betaald.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.