Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hogere opening Wall Street

Licht hogere opening Wall Street
9 jan 2012 om 15:01

Wall Street gaat een licht hogere opening tegemoet. Volgens het systeem van IG Markets opent de Dow Jones Index circa 30 punten hoger. Beleggers zijn in afwachting van cijfers van Alcoa nabeurs. Tot dat moment is de agenda vrijwel leeg. "De voortekenen [ten aanzien van de bedrijfscijfers] zijn goed en met goede bedrijfsresultaten komt het vertrouwen van de markt weer terug", stelde Barry van der Laan van IG Markets.

 

Maandagmiddag hebben bondskanselier Angela Merkel en president Nicholas Sarkozy een werklunch gehad. De bijeenkomst geldt als voorbereiding op de eurotop later deze maand. Merkel en Sarkozy willen de eurozone in tact houden en dat geen enkele lidstaat opgeven. Daarbij waarschuwt Sarkozy wel dat hard moet worden gewerkt aan de redding van de euro. De Fransman zei onderhandelingen over een nieuw Europees fiscaal pact de komende dagen te willen afronden. Merkel, die hamerde  op arbeidsmarkthervormingen om banen en economische groei te creëren, waarschuwde daarbij dat de crisis niet met een top te verhelpen is.

 

Nabeurs trapt Alcoa het cijferseizoen af. De gemiddelde verwachting is dat het bedrijf het afgelopen kwartaal break-even heeft gedraaid, terwijl de omzet 10,4 procent zou zijn gedaald als gevolg van de gestaag dalende aluminiumprijzen, aldus ABN Amro. Analisten van de bank verlaagden hun advies voor Alcoa in aanloop naar de cijferrapportage van Kopen naar Houden.

 

De Chinese beurs steeg fors nadat duidelijk werd dat Chinese banken in december meer nieuwe leningen hebben verstrekt dankzij een versoepeling van de restricties op de kredietverstrekking door de Chinese overheid. Dat blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van de Chinese centrale bank.

 
Slotstanden

Wall Street is vrijdag gesloten op 12.359,92 punten. De S&P eindigde de handelsweek op 1.277,81 punten en de Nasdaq op 2,674,22 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.