Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Saaie dag op Beursplein 5

Saaie dag op Beursplein 5
9 jan 2012 om 17:55

De Amsterdamse beurs is maandag vlak gesloten bij lage volumes. De AEX won 0,2 procent op 311,76 punten waar de AMX op 472,27 punten eindigde, een winst van 0,3 procent. "De markt ligt er niet verkeerd bij, maar gebrek aan nieuws zorgde voor een vlakke dag" beschrijft Ed Manie van Keijser Capital de handelsdag. Volgens de vermogensbeheerder kijkt de markt uit naar de cijfers van het Amerikaanse Alcoa op Wall Street vanavond nabeurs. Manie noemt de cijfers een mooie indicator voor wat de komende weken komen gaat en sluit een verrassing niet uit nu diverse analisten hun verwachtingen hebben verlaagd.

 

Over de werklunch van Angela Merkel en Nicholas Sarkozy is Manie kort. "Weinig nieuws onder de zon". De politiek leiders herhaalden dat de euro niet zou worden losgelaten en dat de eurozone in tact blijft. De euro/dollar won daarop 1,7 procent op 1,2738.

 

De Amsterdamse beurs was maandag wel een witte raaf. Zo sloot Frankfurt meer dan een half procent lager en leverde Parijs 0,3 procent in.

 

Stijgers en dalers

In de AEX werden 12 fondsen hoger verhandeld tegen 13 fondsen lager. Opvallende stijgers zijn TNT Express (+3,9%) en PostNL (+3,5%). Activistische aandeelhouders roeren zich bij TNT Express en Citigroup kwam ook nog eens met een positief rapport over het fonds. PostNL, dat bijna 30 procent houdt in TNT Express, profiteerde mee van de fantasie die in het aandeel kwam. Ook Fugro had een goede dag (+1,9%) nadat ING het fonds weer op zijn favoriete lijstje plaatste.

 

Bij de dalers ging Air France-KLM aan kop. Het aandeel leverde 3,6 procent, "ondanks best aardige vervoerscijfers over december", aldus Manie. "De markt vindt het gewoonweg niet voldoende".

 

In de AMX waren de winsten voor Arcadis (+2,8%) CSM (+2,7%) en Vopak (+2,6%). Het grootste verlies kwam met 4,6 procent voor rekening van SNS Reaal. Ook Delta Lloyd moest met 1,9 procent inleveren.

 

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de markten in Europa noteerde Wall Street licht in het rood. De Dow Jones index leverde 0,1 procent in op 12.346,56 punten en de breder samengestelde S&P index verloor 0,1 procent op 1.276,29 punten. De Nasdaq was met een verlies van 0,2 procent de sterkste daler, op 2.669,15 punten.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.