Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aziatische beurzen stijgen na opluchting over Griekse bezuinigingen

Aziatische beurzen stijgen na opluchting over Griekse bezuinigingen
13 feb 2012 om 08:01

Beurzen in Azië reageren opgelucht over het nieuws dat een meerderheid van het Griekse parlement zondagavond heeft ingestemd met een breed pakket bezuinigingen en hervormingen. De Nikkei sluit 0,6 procent hoger ondanks een krimp van 2,3 procent van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal op jaarbasis.

Grieken stemmen in met nieuwe bezuinigingen

Het Griekse parlement is akkoord met een breed pakket aan bezuinigingen. Parlementariërs stemden vannacht voor een reeks aan maatregelen om een kapitaalinjectie ter waarde van 130 miljard euro veilig te stellen. Aanstaande woensdag komen de Europese ministers van Financiën bijeen om naar alle waarschijnlijkheid toestemming te verlenen voor de kapitaalinjectie en de schuldsanering voor Griekenland definitief af te ronden.

Griekenland gaat voor 3,3 miljard euro aan nieuwe bezuinigingen doorvoeren en de komende jaren verliezen circa 150.000 ambtenaren hun baan.

Krimp Japanse economie

De Japanse economie is in het vierde kwartaal gekrompen. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de economie met liefst 2,3 procent op jaarbasis kromp in de laatste drie maanden van 2011. Japan kampte nog altijd met een sterke yen en productieproblemen door de overstromingen in Thailand. De sterke yen maakte dat de vraag uit het buitenland zwak was waardoor de export werd geraakt. De productie van de Japanse industrie ondervond daarnaast problemen door een gebrekkige aanvoer uit Thailand.


Slotstanden

De Nikkei in Japan sluit 0,6 procent hoger op 8.999,18 punten. De beurs in Hong Kong handelt 0,4 procent hoger terwijl de de Shanghai Composite 0,4 procent lager noteert.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.