Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: mogelijke interesse AB InBev in SABMiller

Beursblik: mogelijke interesse AB InBev in SABMiller
30 mrt 2012 om 10:17

De Belgische families achter AB InBev zijn bezig hun belang in UCB te verkopen. De transactie, met een waarde van ruim 200 miljoen euro, kan volgens Wim Hoste van KBC Securities de vraag oproepen of geld wordt vrijgemaakt voor een overname door de Belgische brouwer.

AB InBev staat er relatief goed voor. De balans is op orde en de cash flow is significant. In combinatie met het kapitaal dat de families nu vrijmaken moet het daarom om een flinke overname gaan.

Hoste verwacht niet dat Heineken of Carlsberg te koop staan. Dit zijn ook door families gecontroleerde brouwers. De enige overnamekandidaat die overblijft is volgens Hoste SABMiller.

Hoste waardeert SABMiller bij een overnamepremie van 30 procent op 83 miljard dollar. Daarbij denkt de analist wel dat SABMiller bij een overname haar belang in US MillerCoors moet opgeven omwille van mededinging. SABMiller heeft een belang van 58 procent dat Hoste waardeert op 10 miljard dollar. Een overname zou ook nog voor problemen in China kunnen zorgen, denkt Hoste, maar verder is de combinatie additioneel.

Ondanks het afstoten van US MillerCoors meent Hoste dat de overname nog altijd erg ambitieus is voor AB InBev qua schuld/EBITDA verhouding. Een oplossing zou zijn om Altria en BevCo, thans aandeelhouders in SABMiller, in aandelen te betalen of door een kapitaalverhoging te doen.

Of het vrijmaken van kapitaal in UCB een overname door AB InBev mogelijk moet maken durft Hoste niet te zeggen, maar uitsluiten wil de analist dit ook niet.

KBC Securities heeft een Accumulate advies op AB InBev met een koersdoel van 54 euro. Het aandeel koerst vrijdag 0,4 procent hoger op 54,04 euro. Op UCB heeft KBC ook een Accumulate advies met een koersdoel van 34 euro. UCB verliest vrijdag 3,8 procent op 31,63 euro en is daarmee de sterkste daler in de BEL20.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.