Roche verlengt bod op Illumina niet

Koen Bender - 19 april 2012, 09:57

De bal is nu aan Illumina. Kunnen zij alsnog waarde ontsluiten. Of volgt er toch nog een gesprek met Roche.

In de ochtend voor de aandeelhoudersvergadering van Illumina maakte Roche bekend dat het m et het oog op de aanstaande herverkiezing van het zittende bestuur van Illumina heeft besloten haar bod van $51 op alle aandelen Illumina niet te verlengen. Slechts 6% van de aandeelhouders stemde voor het voorstel van Roche.De CEO van Roche zei in het persbericht het volgende:

“We blijven alle respect voor Illumina en haar management houden, maar met slechts toegang tot publieke informatie over Illumina’s huidige en toekomstige gang van zaken, gelooft Roche dat het niet in het belang van haar aandeelhouders is dat  Roche haar bod van $51 verder zou verhogen. We hebben gedurende dit proces de wens gehad om in een constructieve dialoog met Illumina’s management te treden, te luisteren naar haar inzichten over de waarde en vooruitzichten van Illumina, om zo een eerlijke en passende prijs te bieden aan haar aandeelhouders. Maar bij afwezigheid van zulke gesprekken is het onze taak om gedisciplineerd met de belangen van de aandeelhouders van Roche om te gaan. Roche blijft haar opties overwegen en mogelijkheden ontwikkelen om haar leidende positie in diagnose te versterken.”De reacties

De CEO van Illumina reageerde opgelucht en verklaarde dat Illumina zich nu weer kan richten op de groeiende onderneming.Op de karig bezochte aandeelhoudersvergadering  van Illumina reageerden enkele aandeelhouders teleurgesteld omdat het bod niet op de vergadering ter discussie was gebracht.Gelet op de tekst van het persbericht van Roche en het feit dat de koers van Illumina nu zo’n 13% onder het laatste bod van Roche noteert, verwachten we dat er door de aandeelhouders druk zal worden uitgeoefend op de CEO van Illumina om alsnog in gesprek te treden met Roche. Dit kan een onderdeel zijn van de strategie van Roche.In de overnamestrijd tussen Roche en Genentech in 2009 haalde Roche ook zijn eerdere bod terug. Vlak daarna kwam Roche alsnog met een hoger bod. Zolang Roche niet formeel biedt op Illumina is Roche in staat om haar directe belang in Illumina via de beurs te vergroten. Het vervolg

Het is nu aan Illumina om alsnog de waarde van het aandeel te ontsluiten. Indien het bedrijf daar niet op korte termijn in slaagt wordt de kans groter dat Roche alsnog, succesvol een overname kan en zal doen. Wij handhaven onze positie.  Wordt vervolgd…Mercurius Vermogensbeheer heeft momenteel een positie in de ING Illumina Sprinter Long $38,20 voor haar cliënten.

Nieuws

Leidende indicatoren wijzen op sterkere Amerikaanse groei

Index in juni met 0,6 procent opgelopen.

25 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen eurozone verslechterd

Index bleef negatief.

29 minuten geleden - Lees verder

Update: ECB handhaaft monetair beleid

Draghi laat markten nog even gissen naar toekomst monetair beleid.

33 minuten geleden - Lees verder

Staalbedrijf Nucor maakt meer winst

Omzet met ruim een vijfde omhoog.

1 uur geleden - Lees verder

Wereldwijde staalproductie flink omhoog

Stijging van 3,2 procent in juni.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.