Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlandse toppers getipt door beurskenners

Nederlandse toppers getipt door beurskenners
11 mei 2012 om 12:19

Tijdens een debat georganiseerd door online broker Lynx hebben de beurskenners Geert Schaaij en Marc Langeveld hun favoriete aandelen prijsgegeven. Schaaij geeft de voorkeur aan Brunel en ING, Langeveld prijst de halfgeleiderindustrie samen met DSM.

 

Geert Schaaij, directeur van Beursgenoten, wijst op de hoge marges waar Brunel van profiteert, tezamen met een groeipotentie in Nederland tot 30 procent. De detacheerder opereert daarnaast in de Australische olie- en gassector, waar grote contracten worden afgesloten. Een eerste koersdoel is volgens Schaaij 45 euro. Langeveld begrijpt het enthousiasme van Schaaij, maar heeft het idee dat de waardering van het aandeel momenteel te hoog is.

 

Bij ING gelooft Schaaij dat het aandeel binnenkort gesplitst zal worden in een bank- en een verzekeringstak. Dit zal een positief effect hebben op de totale waardering van ING. Daarnaast ogen de resultaten volgens Schaaij positief. Willem Middelkoop begrijpt het positieve gevoel van Schaaij over ING niet. “Koop gewoon nooit een financial”, want het waarderen is te lastig volgens de mede-oprichter van het Commodity Discovery Fund.

 

Marc Langeveld heeft grote interesse in de halfgeleiderindustrie. De mede-oprichter van het hedgefonds Antaurus tipt zowel ASM International als ASML. Bij ASM International wijst Langeveld op het belang van 53 procent in ASM Pacific, welke bij reële waardering de huidige koers van ASM International zou overtreffen. Volgens Langeveld is een waardering richting de 45 tot 50 euro mogelijk, waar het fonds nu rond de 28 euro noteert.

 

ASML geniet interesse vanwege haar dominante marktpositie en forse winstuitkeringen. Door de beperkte mogelijkheden voor acquisities keert ASML een groot deel van haar winsten uit aan haar aandeelhouders. Langeveld noemt het bedrijf “de Nederlandse Apple”. Schaaij is eveneens positief over ASML en voegt daaraan toe dat het bedrijf binnenkort een notering zal krijgen aan de Eurostoxx 600, iets wat de koers zal stimuleren.

 

Tot slot tipt Langeveld DSM. Het bedrijf is marktleider en beschikt over kennis om biodiesel te produceren uit afval van onder andere maïs. Langeveld gelooft hiermee, tezamen met de lage waardering ten opzichte van concurrenten, een koers van 70 euro mogelijk is. Dat zou een stijging van bijna 70 procent betekenen. Schaaij gelooft hier niet in en noemt het nu kopen van DSM getuigen van slechte timing gezien de koersstijging in de laatste maanden. Ook de margedruk op Chinese markt is volgens de Beursgenoot niet positief voor DSM.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.